Sanna Mirella Marin este noul premier al Finlandei, în vârstă de numai 34 de ani

În Finlanda, Sanna Marin, ministrul transporturilor în vârstă de 34 de ani, a fost aleasă să devină premier săptămâna viitoare, urmând să fie cel mai tânăr prim-ministru din istoria ţării, preluând această funcţie după demisia lui Antti Rinne, informează Reuters, conform Agerpres.

separator
Antti Rinne a demisionat la începutul acestei săptămâni după ce Partidul de Centru, membru al coaliţiei, a spus că îşi retrage sprijinul pentru el din cauza felului în care a gestionat o grevă a poştaşilor.

„Avem multă muncă de făcut pentru a restabili încrederea”, a declarat Sanna Marin presei după ce a obţinut la limită votul în rândul membrilor din conducerea partidului.Pe locul al doilea s-a plasat Antti Lindman, şeful grupului parlamentar al partidului (SDP). „Avem un program de guvernare comun care ţine coaliţia împreună”, a mai spus Sanna Marin. Coaliţia, care a ajuns la guvernare în urmă cu doar şase luni, a convenit să continue programul după ce Rinne a anunţat că demisionează la cererea Partidului de Centru.

Momentul ales pentru schimbarea conducerii guvernului este neobişnuit pentru Finlanda, care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene până la sfârşitul anului, jucând un rol central în eforturile de a stabili viitorul buget al blocului comunitar.

Târgul Național al Covorului vă așteaptă la cea de-a VI-a ediție!
Articolul anterior
Katy Rain revine cu un videoclip din afara spațiului la piesa ”Good Luck„!
Articolul următor
Alte articole interesante