Săptămâna viitoare, toți angajații vor sta acasă

Săptămâna viitoare va fi declarată liberă pentru toți angajații din Republica Moldova, în contextul creșterii numărului de persoane contaminate cu Covid-19.

separator

Anunțul a fost făcut de președintele țării, Igor Dodon, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul Covid-19.

„O decizie convenită cu colegii din Guvern și urmează a fi discutată în cadrul Comisiei Situații Excepționale este declararea săptămânii libere, săptămâna viitoare, de luni până vineri, cu păstarea salariilor tuturor angajaților din instituțiile de stat, cu privatul vedem cum procedăm, cu excepția anumitor servicii, activități economice, care sunt strict necesare”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului a solicitat Comisiei Situații Excepționale să examineze posibilitatea de a introduce un regim special care ar interzice ieșirea din casă, ogradă, fără o necesitate strictă, pe timp de noapte, în intervalul orelor 22.00 -6.00 sau 23.00-05.00. „Care va fi exact perioada va decide astăzi Poliția, împreună cu membrii Comisiei. O considerăm o măsură strict necesară și foarte importantă la această etapă”.

În perioada 30 martie-o3 aprilie, se declară zile de odihnă pentru toate unitățile din sectorul bugetar, cu excepția instituțiilor medico-sanitare și de sănătate publică, serviciilor de salvare și urgență.

Cetățenii sunt rugați să rămână acolo unde se află, să nu circule prin republică, să nu meargă în sate, nu migrați în această perioadă. Sptămâna liberă este pentru a sta acasă. Recuprerarea acestor zile de muncă se va realiza în modul stabilit de Guvern, după ridicarea stării de urgență.

sursa: www.unimedia.info

Igor Dodon: Mulți concetățeni reveniți din străinătate nu au poliță de asigurare medicală
Articolul anterior
Igor Dodon: 10 mii de medici din țară, polițiști și militari vor fi testați periodic pentru Covid-19
Articolul următor