Sărăcia uneori ne poate curma vise: 4 copii cu diplome de merit au nevoie de ajutor!

În Familia Iuncu din satul Badicul Moldovenesc, raionul Cahul, cresc patru copii, din care doi au fost înfiați de către mătușa Aliona și unchiul Ion. Așa a fost să fie pentru că tatăl acestor copii a decedat, iar mama care are patima alcoolului, i-a abandonat. Astfel, mătușa și-a asumat rolul de mamă când Ion avea doar un an si jumate, iar Mihai șapte luni.

separator

Capul familiei duce povara cu greu, are probleme de sănătate și deține grad de dizabilitate accentuată.

Ca să facă față cheltuielilor, mama uneori lucrează cu ziua. Nu au decât strictul necesar, care pentru multe familii, ar însemna nimic, dar sunt fericiți că sunt împreună și își poartă de grijă unul altuia.

Sătenii îi cunosc drept oameni cumsecade care încearcă să facă față acestei poveri. Nu au patima alcoolului, sunt responsabili și muncitori, ”se vede că așa le-a fost sortit”, spun vecinii.

Sărăcia nu i-a lăsat pe copii fără vise, Petru se vede învățător de matematică, drept dovadă sunt și diplomele obținute la școală. Mihai a îndrăgit fotbalul, iar Ion visează să devină lemnar. Mezina casei, Mihaela, se laudă și ea cu rezultatele frumoase obținute la școală.

La început de an școlar, ,,Farmacia Familiei” le-a adus în dar un laptop, la care visau demult. Le urăm succese micuților în noul an școlar!

Dacă doriți să ajutați familia Iuncu, o puteți contacta pe Aliona Iuncu la numărul de telefon 0 684 16 039.

Durere fără margini. Tânăra de 27 de ani din Șoldănești, care a murit de Covid-19, era mamă a doi copii
Articolul anterior
Un cuplu din Suedia și-a ținut copiii închiși în casă 4 luni. Părinții au ajuns în vizorul oamenilor legii
Articolul următor
Alte articole interesante