Sărbătoare de suflet dedicată Limbii Noastre şi cântecului popular la „Pădurea Domnească”

Rezervaţia „Pădurea Domnească” de la Glodeni a fost ieri gazda unui eveniment muzical în mijlocul naturii dedicat sărbătorii naţionale „Limba Noastră”.

Cei care au vrut să petreacă ultima zi de vară pe o notă frumoasă şi au ales să viziteze ieri „Pădurea Domnească” au avut parte de o zi superbă în natură, mai ales că şi timpul a fost generos. Tiruştii au făcut fotografii, s-au delectat cu natura uimitor de frumoasă pentru această perioadă şi au asistat la un concert de muzică populară.

Organizatorii evenimentului susţin că scopul a fost de a face rezervaţia mai cunoscută moldovenilor şi de a atrage prin cântec turiştii mai aproape de natură, dar şi, bineînţeles, promovarea tinerelor talente consacrate în muzica populară.

„Muzica populară este ceea ce ne defineşte ca neam, de aceea avem datoria de a susţine tinerii interpreţi care aleg această calea a cântecului popular. Sperăm ca acest eveniment să devină o tradiţie, ca să le putem oferi aripi de unde să-şi ia zborul, iar ei la rândul lor, să ducă mai departe mesajul prin cântecul lor.”, ne-a declarat unul dintre organizatorii evenimentului, interpetul Ion Ursache.

Cu recitaluri frumoase au evoluat interpreţii: Ana Bogdan din raionul Glodeni, Camelia Ursu din Criuleni şi Ion Popovici din Soroca. De asemenea, cei prezenţi au fost încântaţi şi de Ion Ursache.

Turiştii au avut ocazia să viziteze locurile rupte din rai de la „Pădurea Domnească”, să facă fotografii în natură, dar şi să vadă puiul de zimbru venit recent pe lume la Zimbrărie.

Maestrul Nicolae Botgros, distins de președintele României, Klaus Iohannis
Articolul anterior
La nunta lui Morgenstern a fost făcut un tort din 666 kilograme. Ingredientul de bază fiind cânepa
Articolul următor