Șase copii, în stare gravă stabilă, internați în spital cu suspecție de coronavirus. 22 de persoane suspecte se află în așteptarea rezultatelor testelor

La ora actuală sunt internate 22 de persoane suspectate că ar fi infectate cu coronavirus. Despre aceasta a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. 14 adulți sunt internați la Spitalul „Toma Ciorbă”, iar 8 persoane sunt la spitalul de copii. Este vorba de șase copii și două mame. Copii sunt în stare gravă medie, spune Dumbrăveanu.

separator
Ministra s-a referit la mama cu cei trei copii, care au fost internați în această noapte. Acesta a fost în Italia în perioada când deja era perioada de criză. Mai mult, acesta a fost la cumpărături împreună cu copii săi și anume în acel loc aglomerat ar fi putut să se infecteze. O altă mamă cu un copil ar fi fost, la fel, în Italia, chiar dacă tuturor li s-a recomandat să se abțină de la călătorii.

Ministra a mai adăugat că au fost identificate rapid persoanele care au intrat în contact cu bărbatul din provincie și femeia din Chișinău, depistati pozitiv cu Covid-19.

„La ora 16.00 vom avea rezultatele testelor de laborator în privința persoanelor suspecte că ar fi infectate”, a adăugat Dumbrăveanu, potrivit ziarulnational.md.

Mărturia unui profesor român aflat în Coreea de Sud în plină epidemie de coronavirus
Articolul anterior
Atenție! Amendă sau pușcărie pentru cei care nu vor respecta regimul de carantină pentru coronavirus
Articolul următor
Alte articole interesante