Șase pacienți vindecați de coronavirus, vor fi externați astăzi

Șase din cele 199 de persoane infectate cu COVID-19 în Republica Moldova vor fi externate astăzi din instituțiile medicale, după ce testele de laborator repetate vor confirma un rezultat negativ.

separator
Informațiile au fost prezentate de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing sâmbătă dimineață, 28 martie.

”La Spitalul Toma Ciorbă sunt spitalizați cu gravitate medie și satisfăcătoare, pacienții Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii sunt în stare satisfăcătoare. La Spitalul Clinic Republican sunt în stare gravă, dar și gravitate medie.

La Clinica Emilian Coțaga mama are stare satisfăcătoare. La Spitalul Ministerului Sănătății sunt cu forme ușoare, în stare satisfăcătoare. Ieri au fost externate 3, iar azi vor fi externate încă 6 persoane.

Pacienți din stânga Nistrului: 2 sunt într-o clinică din Chișinău și 8 sunt internați în stânga Nistrului, fiind în stare de gravitate medie și satisfăcătoare.

Azi examinăm opțiunea de a activa spitalul din Bălți unde vor fi referiți suspecții, dar și cei confirmați. Avem pregătit spitalul din Comrat și cel din Cahul pentru zona de Sud pentru a asigura deservirea regională a persoanelor și să descărcăm încărcătura din Chișinău”, a declarat Dumbrăveanu, potrivit stiri.md.

Președintele raionului Cahul și alți doi membri din administrație, testați pozitiv la Covid-19
Articolul anterior
Cel mai performant aparat de ventilație asistată a plămânilor din țara noastră a fost donat Institutului de Medicină Urgentă
Articolul următor
Alte articole interesante