Satul din Moldova unde ieri, au avut loc alegeri, intră în carantină

Chiar dacă în ziua alegerilor satul Bălceana din raionul Hîncești, a fost cel mai bine asigurat cu măsuri de protecție și echipamente speciale împotriva infecției cu noul coronavirus, astăzi primarul localității, Iurie Păsat, anunță că satul intră în carantină până la sfârșitul lunii martie.

separator
„Azi la data de 16.03.2020, la ora 16;00, în localitatea Bălcean a a avut loc ședința extraordinară a Comisiei Raionale pentru Situații excepționale, cu privire la situația epidemiologică în localitatea noastră”, se arată în buletinul informativ local.

Buletinul anunță că în localitate se instituie carantina până la data de 31 martie 2020. De asemenea, se sistează activitatea tuturor instituțiilor, cu excepția Punctului Medical și a Oficiului Poștal.

Localnicilor li se interzice părăsirea localității, cu excepția persoanelor în stare critică. Totodată, se sitează transportul public. Cetățenii din Bălceana au fost atenționați că dacă nu se vor conforma regulilor, riscă amenzi și răspundere penală conform legislației în vigoare.

Totodată, trebuie menționat că o femeie din Bălceana a fost depistată pozitiv pentru Covid-19 în urmă cu mai multe zile. Totodată, potrivit Ziarul de Gardă, astăzi au fost declarate pozitive alte 5 cazuri noi în comună.

sursa: www.unimedia.info

Un agent economic din Capitală, amendat cu 75.000 lei pentru nerespectarea regulilor anti-Covid-19
Articolul anterior
Lombardia, cea mai afectată regiune italiană, dă primele semne de posibilă încetinire a epidemiei
Articolul următor
Alte articole interesante