Satul Pohorniceni, din raionul Orhei, a intrat în carantină

Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Orhei a instituit Regim de Carantină în satul Pohorniceni, raionul Orhei.

separator
Începând cu ziua de astăzi, 22 martie 2020, ora 15:00, timp de 14 zile, este restricționată deplasare din și în satul respectiv, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de facebook a Consiliului Raional Orhei.

Conform Regimului de CARANTINĂ, toți locuitorii satului Pohorniceni sunt obligați să respecte condițiile de autoizolare la domiciliu, instituțiile publice și private sunt obligate de a absolvi de prezentare la serviciu a angajaților domiciliați în satul Pohorniceni – pe perioada regimului de carantină.

1. Se solicită instituirea regimului de carantină în satul Pohorniceni, în legătură cu confirmarea cazului de infectare a unei persoane cu COVID-19.

2. Echipa medicinei primare, medicul de familie și asistentele medicale vor identifica posibilii contacți a pacientului infectat cu COVID-19.

3. Personalul medical din cadrul Spitalului Raional Orhei va acorda o atenție deosebită pacienților care se adresează la unitatea de primire de urgență din localitățile: Pohorniceni, Piatra și Furceni (comuna Ivancea).

4. Se propune autorităților APL de a institui în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Orhei – 4 puncte de informare (pe căile de acces către satul Pohorniceni) cu scopul informării cetățenilor despre starea epidemiologică din localitate și necesitatea respectării normelor sanitar epidemiologice ce se impun.

5. De organizat un punct mobil de informare sonoră a locuitorilor din satul Pohorniceni – privind necesitatea autoizolării la domiciliu.

6. Managerii instituțiilor care au în subordine locuitori a satului Pohorniceni vor informa angajații respectivi despre necesitatea de a se autoizola la domiciliu cu informarea medicului de familie, prin telefon, în cazul apariției simptomelor de boală.

7. În urma efectuării anchetei epidemiologice s-a constatat că persoana infectată de COVID-19, recent venită din zona endemică, nu a respectat regimul de autoizolare la domiciliu și se propune de a fi trasă la răspundere conform legislației în vigoare.

Un medic de la Spitalul Clinic Republican s-a infectat cu virusul Covid-19
Articolul anterior
Ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, anunță meteorologii de peste Prut
Articolul următor
Alte articole interesante