Scandal după concertul lui Morgenshtern la Chișinău. Cei care au cumpărat bilete ar putea plăti și pentru amenzi

Poliția deschide o anchetă după concertul cântărețului rus Morgenshtern la Chișinău. Evenimentul a avut loc sâmbătă în fața unuia dintre centrele comerciale ale capitalei, unde n-a lipsit haosul și iresponsabilitatea.

În video-urile postate pe internet, se observă că sute de spectatori erau fără măști și nu au respectat distanța fizică. Potrivit Comisiei municipale de Sănătate, purtarea măștilor este încă obligatorie în cazul evenimentelor în masă. În ciuda acestui fapt, mulți spectatori au intrat pe teritoriu fără măști și au uitat de regulile sanitare.

,,Organizatorii sunt responsabili de organizarea evenimentului, care a avut loc sâmbătă pe un teritoriu privat. În același timp, poliția monitorizează îndeplinirea cerințelor comisiilor municipale și naționale”, a declarat viceprimarul Angela Cutasevici.

Inspectoratul Național de Securitate Publică a menționat că polițiștii erau de serviciu la intrare, distribuind măști și dezinfectanți spectatorilor.

„În timpul concertului, a fost constatată o încălcare a regulilor. Pentru a stabili toate circumstanțele, polițiștii au deschis un dosar administrativ, în cursul căruia urmează să fie stabilită legalitatea acțiunilor”.

Astfel, nu numai organizatorii evenimentului pot fi trași la răspundere, ci și publicul care nu a respectat cerințele. Persoanele fizice ar putea primi amenzi de până la 25 de mii de lei, iar persoanele juridice – de până la 75 mii lei.

Victoria și Veaceslav Ștefăneț: ,,De câteva zile suntem extrem de fericiți și împliniți”
Articolul anterior
Sărbătorește Ziua Internațională a Copiilor la Shopping MallDova
Articolul următor