Scandal în Germania: doi oficiali din Ministerul Economiei, acuzați de legături cu Rusia

Scandal de proporții în Germania. Doi înalți oficiali din Ministerul Economiei sunt acuzați de spionaj în favoarea Federației Ruse.

Război Ucraina. Scandal în Germania: doi oficiali din Ministerul Economiei, acuzați de legături cu Rusia

Serviciul de informații german (Oficiul federal pentru Protecția Constituției – BfV) acuză doi înalți funcționari din cadrul Ministerului Economiei că au spionat pentru Rusia, transmite publicația Die Zeit. Suspecții, deocamdată neidentificați, lucrează într-un domeniu sensibil al politicii energetice și au „anomalii biografice”.

„Zeit” a scris că Ministerul Economiei a predat cazul Oficiului pentru Protecția Constituției după ce au apărut suspiciuni interne împotriva celor afectați. Oficialii au atras atenția pentru că au adoptat o poziție vizibil pro-rusă în propunerile privind politica în domeniul gazelor și al energiei. Ministerul pentru Protecția Constituției a verificat CV-urile oficialilor și a găsit „anomalii biografice”, a relatat ziarul, citând surse nespecificate din Berlin. Într-unul dintre cazuri, era vorba despre o vizită de studiu în Rusia.

Potrivit raportului, ofițerii de informații au urmărit, de asemenea, mișcările de călătorie și au verificat dacă zborurile au fost efectuate exclusiv din motive oficiale sau dacă au existat eventual „ocolișuri suspecte”. De asemenea, au fost verificate prieteniile private și relațiile personale cu rușii. Ziarul a scris că s-a vorbit despre o „apropiere emoțională față de Rusia” pe care oficialii o aveau în mod evident. Cu toate acestea, nu existau dovezi solide că ar fi vorba de fapt de unul sau mai mulți spioni.

Persoanele în cauză lucrează într-un domeniu deosebit de sensibil care se ocupă de politica energetică a guvernului federal, a relatat Die Zeit. O purtătoare de cuvânt a ministerului a declarat că departamentul nu poate comenta cazurile individuale.

sursa

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Mireasă furată la nuntă. Localnicii au sunat la 112
Articolul anterior
Silozuri de cereale din portul Nikolaev, în flăcări după ce au fost lovite într-un atac rusesc. Pagube mari
Articolul următor