Scandal în lumea tenisului! Cea mai bună jucătoare a României, Simona Halep, ar fi fost forțată să ia substanțe interzise de către WTA

Simona Halep este acuzată de dopaj de câteva luni, iar aceasta a fost suspendată. Sportiva ar fi fost obligată chiar de WTA să utilizeze un tratament împotriva sinuzite cu medicamente ce conțin substanțe interzise, scrie spynews.ro.

Simona Halep a fost acuzată de dopaj în urmă cu câteva luni și a ratat turnee importante pentru cariera sa. Aceasta a încercat să scape de simptomele sinuzitei, fără a ajunge pe masa de operație, iar tratamentul pe care l-a luat au făcut ca testul ei să fie pozitiv.

Simona Halep ar fi luat medicamente interzise sub supravegherea WTA

După semifinala de la Wimbleton, Simona Halep a plecat în vacanță în Grecia, apoi, când s-a întors, a cerut aprobarea excepției de uz terapeutic pentru sinuzită. Fără un tratament prestabilit, ea risca să fie afectate mai multe elemente vitale, precum creierul sau meninge.

Cea mai bună tenismană din România a cerut acordul WTA pentru a urma un tratament medicamentos și a scăpa de problemele sinuzitei. După ce a primit acordul pentru a lua tratamentul necesar în perioada pre-competițională, cuprinsă între 9 iulie și 2 august 2022, înainte de circuitul nord-american și US Open, ultimul Grand Slam al anului, conform ProSport.

Tenismena a fost diagnosticată cu sinuzită, iar Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) a impus aprobarea prin intermediul WTA ( Asociația Jucătoarelor de Tenis Profesioniste) a unor medicamente ce conțin substanțe interzise pentru sportivi, precum: Pseudoephedrina (decongestionante topice și orale, comprimate filmate), Glucocorticoidzi (cortizol, corticosteron, cortizon, prednisol).

WTA a oferit un răspuns întârziat

Departamentul medical al WTA a oferit un răspuns întârziat cu privire la acceptul ”excepției de Uz Terapeutic”, iar Simona Halep nu a reușit să-și trateze sinuzita în perioada anterioară turneului. În regulamentul Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) scrie modul în care sportivii își pot trata sinuzita, dar și alte afecțiuni de care suferă.

Agenția Mondială Anti-Doping are specificat clar riscurile pe care WTA ar trebui să și le asume în cazul în care nu îi aprobau tratamentul pentru sinuzită.

„Eșecul de a trata sinuzita sau un răspuns eșuat la tratament poate duce la tuse cronică, complicații orbitale sau complicații neurologice intracraniene, inclusiv orbire, oftalmită, meningită, abces cerebral sau osteomielita”, se arată în regulamentul Agenției Mondiale Anti-Doping.

În cadrul turneului de la Washington, deși era sub medicamentație specifică sinuzitei, sub aprobarea WTA , Simona Halep a abandonat la set pierdut și 0-2 cu tenismena Anna Kaliskaya din cauza sinuzitei, epuizării termice, dar și șocului caloric. În timpul partidei s-au înregistrat temperaturi de 34 de grade, ceea ce a afectat-o pe româncă.

Primii copii ucraineni au reușit să se întoarcă acasă din captivitatea rusă! Ce pedepse au îndurat pentru că au strigat „Slava Ucrainei”. Imagini emoționante

Ucraina a organizat întoarcerea acasă a 17 copii pe care Federația Rusă i-a deportat de pe teritoriul regiunilor Herson și Harkov în timpul ocupație, anunță agențiile de presă, care citează o declarație de presă făcută de organizația caritabilă Salvați Ucraina.

Copii/Captură video

Potrivit sursei citate, voluntarii au reușit să găsească copiii pe care rușii, după deportarea din Ucraina, i-au transportat pe teritoriul Federației Ruse și pe care au refuzat să-i returneze părinților, relatează Ziare.com.

Copiii au declarat reporterilor că în Rusia au fost amenințați cu trimiterea în internatul din Pskov, li s-a spus că părinții i-au abandonat, au fost bătuți cu tije de metal și au fost izolați pentru că au strigat „Slava Ucraina”.

Invadatorii le-au mai spus copiilor că eliberarea Hersonului „nu este adevărată” și că vor rămâne pentru totdeauna „copii ai Rusiei”.

Operațiunea de întoarcere a copiilor a fost însoțită de o logistică complexă sub pericolul amenințărilor constante din partea Federației Ruse.

Ei au putut să se reîntâlnească cu părinții lor cu o zi înainte, pe 22 martie, mai arată sursa citată. Video:

Noi locuințe sociale în Moldova. Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei oferă 27 de milioane de euro

Pentru construcția locuințelor sociale noi în R. Moldova, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va oferi 27 mln. de euro. Dintre aceștia, 20 mln. de euro vor fi sub formă de împrumut pentru faza III a Proiectului de construcție, iar restul vor fi oferiți sub formă de granturi.

Câte locuințe sociale au fost construite în țară anul trecut - Stiri.md

Este vorba despre un grant de 1 mln. de euro din Fondul Verde de Investiții Sociale, precum și un grant de 6 mln. de euro din Fondul E5P pentru măsurile de eficiență energetică.

Costul total al proiectului este de 34 mln. de euro. Diferența de bani, de 7 mln. de euro, va fi acoperită de către autoritățile publice locale care vor aplica la proiect. Contribuția va fi formată din valoarea construcțiilor existente nefinalizate sau abandonate, valoarea terenului și documentația tehnică de proiect.

În baza proiectului vor fi construite 455 locuințe sociale în 12 localități ale Republicii Moldova, care vor asigura cca 1600 beneficiari, renovarea/modernizarea căminelor studențești în 4 localități, care ar asigura cca 750 beneficiari și construcția caselor pentru bătrâni în 16 localități, care ar asigura cca 750 de beneficiari.

Potrivit Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale proiectul prevede asigurarea cu locuințe sociale pentru diverse categorii de populație, construirea și reabilitarea caselor pentru bătrâni și căminele studențești, cu înlocuirea întregii anvelope a clădirilor, astfel, ca să fie reduse din costurile la încălzire, aplicând conceptul de eficiență energetică pentru clădiri. 

De asemenea, vor fi evaluate construcțiile publice existente și nefolosite din toată țara, în vederea renovării lor pentru a fi oferite familiilor cu venituri mici, familiilor tinere, specialiștilor care contribuie la dezvoltarea comunităților locale.

Obiectivele proiectului de construcție a locuințelor sociale sunt:

  • Suportul persoanelor cu venituri mici în asigurarea cu spațiu locativ;
  • Suportul persoanelor în vârstă și a celor cu dizabilități pentru asigurarea cu locuri în aziluri specializate;
  • Asigurarea studenților cu locuri în cămine modernizate;
  • Atragerea funcționarilor din cadrul sistemului bugetar al Republicii Moldova și reducerea fluctuației de cadre în rândurile angajaților publici în zonele rurale, prin oferirea de locuințe la locul angajării;
  • Îmbunătățirea calității vieții persoanelor social vulnerabile;
  • Dezvoltarea regiunilor prin atragerea și reținerea funcționarilor publici în urbele mici și localitățile rurale ale Republicii Moldova;
  • Creșterea eficienței energetice în imobilele publice, ceea ce va duce la reducerea poluării mediului și la scăderea cheltuielilor.

Proiectul vizează atragerea și menținerea specialiștilor din domeniul educației, sănătății, protecției sociale și administrației publice în mediul rural pentru a asigura furnizarea în continuare a unor astfel de servicii și astfel să contribuie la creșterea calității vieții pentru cetățeni, prin oferirea acestora la prețuri accesibile în locațiune.

Președintele Finlandei a semnat legea privind aderarea țării sale la NATO

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto a semnat joi legea privind aderarea ţării sale la NATO, transmite Agerpres.

Finlanda intenţionează să construiască un gard la graniţa cu Rusia -  Stiri.md

Legislaţia care încorporează tratatul fondator al NATO a fost adoptată de parlamentul de la Helsinki la 1 martie cu o largă majoritate.

Sauli Niinisto anunţase după acel vot că doreşte să promulge legea înaintea alegerilor parlamentare din ţara sa, prevăzute pentru 2 aprilie.

Finlanda încă aşteaptă ca Turcia şi Ungaria să ratifice cererea sa de aderare la NATO. Toate celelalte 28 de ţări membre ale organizaţiei au aprobat deja intrarea Finlandei în Alianţă.

Ungaria intenţionează să ratifice aderarea Finlandei la 27 martie, în timp ce Turcia a anunţat că o va aproba în curând.

La scurt timp după Summitul de la Madrid din 28-30 iunie 2022, Suedia şi Finlanda au ajuns la un acord cu Ankara. Cele două ţări nordice şi-au exprimat sprijinul pentru Turcia în combaterea ameninţărilor la adresa securităţii sale naţionale şi au promis că vor facilita expulzarea suspecţilor urmăriţi de autorităţile turce.

Ulterior, Turcia le-a prezentat celor două ţări nordice cereri de extrădare pentru 33 de persoane, majoritatea considerate ”terorişti” de către Ankara. Extrădările militanţilor kurzi sau ale personalităţilor ostile regimului turc refugiate în Suedia constituie aspectul cel mai delicat al cererilor formulate de Turcia.

Decizia Suediei de a autoriza în luna ianuarie o manifestaţie în faţa ambasadei Turciei la Stockholm, în cursul căreia a fost ars un exemplar din Coran, a cauzat o reacţie dură din partea Ankarei, care practic a suspendat ratificarea aderării celor două ţări la NATO.

În urma începerii invaziei ruse în Ucraina în februarie anul trecut, Suedia şi Finlanda – ce are o frontieră terestră cu Rusia cu o lungime de 1.340 de kilometri – au prezentat o candidatură comună pentru a deveni membre ale Alianţei Nord-Atlantice, abandonând deceniile de nealiniere militară.

VIDEO! Mesajul bolnav al unei mame din Rusia: ”Am 4 băieți și-i voi da la război, apoi voi face alții”
Articolul anterior
Biden părăseşte Kievul după vizita memorabilă
Articolul următor