Scandal în Marea Britanie. Premierul Boris Johnson și-ar fi renovat apartamentul cu fonduri de la donatori

Integritatea premierului Boris Johnson a fost pusă în discuție inclusiv de fostul său consilier şi colaborator apropiat, Dominic Cummings. Într-un mesaj exploziv publicat pe site-ul său, acesta a scris recent că Boris Johnson intenţiona să finanţeze lucrările la apartamentul său de la donatori privaţi.

”Premierul a încetat să mai vorbească cu mine despre chestiunea asta (renovarea apartamentului – n.red.) în 2020, când i-am spus că, în opinia mea, planul său de a-și renova apartamentul cu bani din donații secrete este lipsit de etică, prostesc, probabil ilegal și aproape sigur încalcă legea privind publicarea donațiilor politice prin felul în care voia să o facă. Am refuzat să-l ajut să organizeze aceste plăți”, a scris Cummings pe blogul său.

Renovarea apartamentului din Downing Street ar fi costat 200.000 de lire sterline. 

Vineri, un ministru al guvernului a afirmat că premierul şi-a asumat costurile ”din propriile buzunare”, fără a preciza însă dacă el i-a restituit banii unui donator.

”Nu cunoaştem adevărul în această dispută între cei doi grei care par mai interesaţi în legătură cu cine minte decât de fondul problemei. Avem nevoie de o veritabilă anchetă independentă”, a afirmat, duminică, la Sky News, deputata laburistă Jess Phillips. Aceasta a adăugat că partidul său va face o interpelare urgentă asupra acestui subiect săptămâna viitoare, în Parlament.

Ancheta ar urma să stabilească ”dacă sunt contracte acordate prin SMS, dacă reduceri de impozite sunt acordate prin SMS sau dacă premierul îşi foloseşte prietenii pentru a obţine bani ca să-şi repare apartamentul”, a detaliat senatoarea, referindu-se la un schimb de SMS-uri cu omul de afaceri James Dyson.

Irina Rimes, mărturisiri sincere. A luptat cu depresia și anxietatea: ,,Am fost de multe ori acolo jos”
Articolul anterior
Astăzi începe Săptămâna Patimilor. Ce trebuie să faci în aceste zile
Articolul următor
Alte articole interesante