Scandal în Ucraina după ce ofițerul de presă al grănicerilor din Odesa s-a lăudat cu Revelionul petrecut la Paris

Scandal de proporții în Ucraina, după ce o tânără ofițer de presă a Serviciului de Grăniceri de Stat din Odes, și-a permis să se distreze de Revelion, la Paris. Ivana Plantovskaia a publicat pe rețelele de socializare mai multe fotografii din vacanța de lux.

Nu este însă prima ieșire a tinerei peste graniță, în timp ce în Ucraina se duc lupte crâncene. Ivana a postat imagini și filmulețe și din alte vacanțe de lux, relatează libertatea.ro, citând publicația unian.net. La scurt timp după ce au apărut comentarii dure, tânăra și-a închis conturile de Facebook și Tiktok.  Utilizatorii rețelelor sociale au păstrat însă capturile de ecran. Ivana s-a lăudat cu poze din Paris, la Turnul Eiffel, dar și cu alte fotografii din stațiuni, îmbrăcată în ținute provocatoare.

Tânăra ofițer a scris în ucraineană că excursia în Franța a fost minunată și crede că în 2023 va avea un an victorios.

Oamenii au fost revoltați pentru că se desfășoară un război pe scară largă în Ucraina”, a scris jurnalistul și bloggerul Konstantin Andriyuk pe Facebook. Iar tânăra a reacționat și ea înainte de a închide contul pe Facebook și a postat o captură de ecran cu mesaje furioase. Ea a comentat: „Asta este doar 0,00001 la sută dintre mesajele pe care le primesc. Cineva a reușit să declanșeze un război în țară.”

Situația revoltătoare nu a fost trecută cu vederea nici de oficialii ucraineni care au reacționat imediat. O declarație a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei, Andrii Demcenko, într-un comentariu pentru UNIAN.

Nu am dreptul să comentez cu privire la viața personală a militarilor Serviciului de Grăniceri de Stat, aceasta este treaba lor. Cu toate acestea, pot observa că, în ceea ce privește situația care s-a declanșat în trecut în jurul militarului nostru din Odesa de câteva zile, departamentul a reacţionat imediat la acest lucru. Se vor lua decizii referitoare la serviciul ei ulterior şi la îndeplinirea atribuţiilor funcţiei sale. Deciziile vor fi în cadrul normelor legii”, arată sursa citată.

Colete din Republica Moldova, trimise către conaționalii de peste hotare, reținute de polițiștii de frontieră

Colete din Republica Moldova, cu bunuri în valoare de peste 25.000 lei românești, echivalentul a peste 100.000 de lei moldovenești, care urmau să ajungă la moldovenii de peste hotare, au fost reținute pe 25 ianuarie de către poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Potrivit Poliției de Frontieră din România au fost supuse controlului patru autoutilitare încărcate cu bagaje şi colete. Astfel, au fost depistate 1248 litri de vin, 230 litri cu alcool şi 218 kilograme de produse alimentare de origine animală (carne, lapte, ouă, brânză), de provenienţă Republica Moldova, pentru care persoanele nu deţineau documente legale.

Alcoolul a fost confiscat, iar bunurile de origine animală au fost predate autorităţii sanitar veterinare pentru a fi distruse.

Persoanele care transportau coletele au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 30.000 lei românești, echivalentul a peste 125.000 de lei moldovenești.

Camioane cu lemne din România, în drum spre Chișinău

Primele cinci camioane cu lemne de foc din România urmează sa ajungă astăzi în Republica Moldova. E o primă tranșă din cei 130 mii de metri cubi de lemn cumpărați din România cu sprijinul Înaltului Comisariat a Organizației Națiunilor Unite pentru Refugiați.

Doar 24 de camioane cu 307 metri cubi de lemn confiscate în 2021 în urma  apelurilor privind transporturi suspecte de lemn

Reprezentanţii Ministerului Mediului de la Chișinău au declarat că lemnele vor fi distribuite solicitanților din raioanele Glodeni și Cantemir, deoarece în aceste regiuni este mai puţin teren împădurit. Lemnele vor ajunge la primării și apoi vor fi distribuite pensionarilor, veteranilor de război şi persoanelor vulnerabile.

Lemnul de foc a fost cumpărat din România la un preţ preferenţial. Deşi iarna şi-a intrat de mult în drepturi, mulţi dintre cetăţenii care au vrut să cumpere lemne de la stat și sunt inscriși pe listele de aşteptare, nu au primit nimic.

Moscova recunoaște că a trimis din greșeală la moarte mii de ruși. Bilanțul procurorului general privind ”mobilizările ilegale” pentru Ucraina

Procurorul general al Rusiei, Igor Krasnov, a anunțat marți, 31 ianuarie, că peste 9.000 de cetăţeni ruşi care au fost ”mobilizaţi ilegal” pentru a fi trimişi să lupte în Ucraina au revenit la casele lor, relatează EFE.

Anunțul a fost făcut în timpul unei întâlniri cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Krasnov a precizat că unii dintre aceștia, ”din motive de sănătate, nu ar fi trebuit să fie mobilizaţi în niciun caz.”

Pentru susţinerea trupelor ruse angajate în campania militară declanşată împotriva Ucrainei anul trecut în februarie, Putin a ordonat în septembrie mobilizarea a circa 300.000 de rezervişti. Au fost mobilizaţi în total circa 318.000 de soldaţi, dintre care aproximativ 150.000 s-au alăturat contingentului desfăşurat în Ucraina, ceilalţi fiind în instrucţie.

Anunţul mobilizării a generat plecări masive ale bărbaţilor ruşi cu vârsta de încorporare către ţări precum Kazahstan, Georgia, Mongolia, Finlanda sau Armenia. Au survenit, de asemenea, protestele, mai ales în regiunile îndepărtate de Moscova şi Sankt Petersburg, după ce au fost mobilizaţi rezervişti cu probleme de sănătate sau taţi cu familii numeroase.

Mai mult, unii dintre cei mobilizaţi sau familiilor lor s-au plâns de insuficienţa echipamentelor şi de condiţiile precare din cazărmi, neajunsuri recunoscute în cele din urmă de oficialii ruşi, care au promis măsuri de îndreptare a lor.

”Mobilizarea s-a desfăşurat într-o perioadă scurtă de timp şi a relevat numeroase probleme importante, care au devenit o lecţie pentru mulţi”, a semnalat procurorul general. Acesta a subliniat necesitatea reorganizării evidenţelor militare şi crearea unor baze de date adecvate.

sursa

Caz șocant în Sângera! Un individ de 40 de ani a înșfăcat de pe stradă o copilă de doar 11 ani și ar fi violat-o
Articolul anterior
Povestea celei mai frumoase prințese musulmane – Ameera, cea mai râvnită femeie din Arabia Saudită
Articolul următor