Scandal la „American Idol”: Nicki Minaj o înjură pe Mariah Carey!

Ieri, în timpul audiţiilor pentru emisiunea-concurs,  „American Idol”, cântăreaţa Mariah Carey a fost insultată şi jignită. Din cauza scandalului provocat de cearta dintre ea și Nicki Minaj, producătorii show-ului au decis să întrerupă filmările.

separator

Cearta a început după ce Mariah i-a spus cântăreţei de muzică rap, Nicki Minaj, că este o „căţea”. La rândul ei, Nicki, a ameninţat-o pe Mariah Carey.

Showul este filmat în oraşul Charlotte, din statul Carolina de Nord. Iar Keith Urban și  Randy Jackson, ceilalți doi membri al juriului, au  intervenit pentru a le calma.

Faptul ca între cele două cântăreţe este o rivalitatea mare se știe  demult. Iar Mariah Carey, care este plătită cu 18 milioane de dolari pentru a participa la această emisiune, nu suportă ideea că tânăra Nicki Minaj îi face concurenţă în acest show. Cântăreața o consideră pe Nicki, „ciudată” şi nedemnă de a face parte din juriul „American Idol”.

Potrivit site-lui TMZ.com, Nicki  a ameninţat-o pe Mariah Carey cu următoarea frază: „Te voi face K.O.!” Iar în înregistrarea video, postată pe site-ul TMZ.com, schimbul violent de replici dintre cele două este dificil de înţeles.

Sursa: TMZ.com

IMPORTANT! Limita pentru plățile în numerar, adoptată. Ce prevede noua lege

Deputații au votat în lectura a doua un proiect de lege care prevede norme mai exacte privind circulația numerarului în circuitul economic și orientarea spre efectuarea plăților prin transfer.

Potrivit Legislativului, documentul va asigura creșterea transparenței și securității tranzacțiilor, combaterea evaziunii fiscale și a concurenței neloiale, dezvoltarea economiei digitale și utilizarea unor soluții rapide de efectuare a plăților, transmite Știri.md.

Prevederile proiectului vor fi aplicate persoanelor juridice, indiferent de tipul de proprietate şi forma juridică de organizare, cu excepția autorităților și instituțiilor publice.

Noile condiții vor fi aplicate organizațiilor necomerciale, persoanelor fizice care desfășoară activitate de întreprinzător, reprezentanțelor permanente şi sucursalelor entităților nerezidente, precum și persoanelor fizice care cumpără bunuri imobile sau mijloace de transport de la alte persoane fizice.

În funcție de categoria în care se încadrează, de specificul și frecvența plăților, limita plăților efectuate în numerar va fi de 100.000 cumulativ lunar sau anual.

În aceeași ordine de idei, limita pentru încasarea plăților în numerar de la persoane fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător va fi de 100.000 de lei pentru o plată. Astfel, la cumpărarea unui bun imobil, va fi acceptată plata în numerar doar dacă valoarea acestuia nu depășește 100 de salarii medii lunare pe economie, circa 1,37 milioane de lei, iar în cazul cumpărării unui mijloc de transport – 50 de salarii medii pe economie, circa 685.000 de lei.

Totodată, agenții economici vor putea utiliza nelimitat mijloace bănești în numerar pentru retribuirea muncii și a altor plăți generate în temeiul relațiilor de muncă, pentru onorarea obligațiilor aferente creditelor contractate de la entitățile financiare, efectuarea decontărilor cu instituțiile și autoritățile publice, achitarea obligațiilor fiscale, plăților și amenzilor față de bugetul public național.

Proiectul mai prevede limitarea comisioanelor aplicate pentru efectuarea decontărilor prin transfer. Astfel, comisioanele sau alte plăți percepute de prestatorii de servicii de plată din Republica Moldova nu vor putea depăși 0,1% din suma tranzacționată prin transfer, inclusiv pentru extragerea de numerar. Pentru încălcarea limitelor la efectuarea și încasarea plăților în numerar se vor aplica amenzi în mărime de la 3% la 10% din sumă. Documentul urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2025.

Inițiativa legislativă aparține Ministerului Finanțelor și a fost elaborată ca urmare a recomandărilor formulate în Planul de deoligarhizare, aprobat de către Comisia Națională pentru Integrare Europeană.

Avocat șantajat cu 9.000 de euro de deținutul căruia i-a facilitat eliberarea din închisoare

Ofițerii Direcției investigații „Centru” și cei de urmărire penală a INI, în comun cu procurorii PCCOCS,  anunță reținerea unui fost deținut pentru șantajarea avocatului care în 2021 a obținut reducerea detenției lui în închisoare cu aproape 1000 de zile, pentru condițiile din penitenciar.

Deținutul cu vârsta de 40 de ani își ispășise pedepsele penale 13 ani, inclusiv pentru escrocherie, șantaj (similar acestui caz), dar și atentarea la viața unui polițist, în penitenciarele din Chișinău, Bălți și Taraclia. După eliberarea din detenție, acesta a plecat din țară, iar la revenire în 2023, a pretins de la avocat suma de 9.000 EUR.

Ca motiv invocat, acesta a pretins că avocatul ar fi primit această sumă de la rudele sale – nu doar suma de 3.000 lei indicată de către avocat în bon – pentru reducerea termenului de pedeapsă. În acest sens, învinuitul îl amenința și cu depunerea unei plângeri la Centrul Național Anticorupție (CNA). În contextul acestui șantaj, avocatul a depus plângere la autorități.

Pentru stabilirea adevărului, oamenii legii au verificat această acuzație a învinuitului, care însă nu s-a adeverit. Ulterior, avocatul a consimțit ca să-i transmită prima parte a banilor pretinși de către învinuitul îi pretindea, sub controlul autorităților, astfel încât fapta penală să fie confirmată printr-un plus de probe. Cei doi și-au dat întâlnire pe o stradă din Chișinău, unde în timpul transmiterii banilor de către avocat, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger” fostul deținut a fost reținut pentru șantaj.

Ulterior, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dispus arestarea acestuia pe un termen de 30 de zile, pentru continuarea obiectivă a investigațiilor. În acest timp, bărbatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Un tânăr de 17 ani, cercetat penal pentru răpirea unui automobil

Un minor de 17 ani, originar din Orhei, este cercetat penal pentru răpirea unui automobil de marcă Citroen.

În dimineața zilei de 26 februarie, polițiștii au fost alertați de o locuitoare a satului Lucășeuca, cu privire la dispariția automobilului său Citroen, care fusese parcat seara precedentă în fața gospodăriei sale, descuiat și cu cheile lăsate în torpedou.

În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, în scurt timp mașina a fost depistată abandonată în apropierea traseului R-20 care leagă localitatea Seliște de Orhei.

Ulterior, investigațiile au condus la identificarea unui adolescent de 17 ani, suspect în acest caz.

Minorul nu este la prima abatere și este cercetat penal pentru ,,Răpirea mijlocului de transport”.

Conform Codului Penal al Republicii Moldova, persoanele vinovate de această infracțiune riscă pedeapsă cu amendă de până la la 67 500 lei sau închisoare de până la 3 ani.

Pavel Stratan intră în ringul „Dansez pentru tine”!
Articolul anterior
Ion Suruceanu a sărbătorit voiniceşte!
Articolul următor