Scandal pe Instagram între influencerii moldoveni, cu zeci de mii de fani

Scandal pe Instagram-ul moldovenesc! Câțiva influenceri de la noi susțin că un alt influencer, din spirit de rivalitate, angajează hackeri ca să le șteargă pagini și concursuri pe Instagram.

Bloggerița Ella Chistol, cu peste 150 mii urmăritori pe Instagram, susține că a identificat cine este ,,răufăcătorul”. Împreună cu bloggerii Dan Ionita și Katy Black, Ella a ajuns la concluzia că Daniela Cheltuitor este cea care apelează la hackeri pentru a le face rău, lor și altor influenceri.

Printre victime, s-ar regăsi inclusiv Emilian Cretu și Elena Dumitras.

„Acum câteva zile a fost șters contul meu de Instagram cu peste 150 de mii de urmăritori, iar voi tot îmi spuneți să nu fiu tristă căci după ploaie vine soare. Întrebarea mea este: cu curcubeu sau cocostarc? Contul a fost sters de către o persoană care se ascunde sub numele de „stergem.concursuri”, iar el a postat pe story video si foto confirmare ca a făcut acest lucru. Noi, toti bloggerii ne-am unit si am facut rost de o conversatie, unde el, sterge concursuri, discuta cu domnisoara care încurcă curcubeul cu cocostârcul, Daniela Cheltuitor. Ei se cunosc foarte bine și se întâlnesc foarte des, iar Daniela îi dă indicații pe cine să șteargă, îi transmite linkuri și șantajeaza bloggerii. Chiar si Emilian Cretu, care a ajutat-o sa creasca pe Instagram, este si el în această listă. Acest video nu va întoarce contul meu de Instagram, dar măcar voi nu veți participa la concursuri false”, povestește Ella în videoclipul postat pe pagina de Instagram a soțului său.

Daniela Cheltuitor a venit, la rândul ei, cu o reactie:

„Cineva face show și de mult timp își dorește să dispar. În spatele la camera nici 1% nu se cunoaște care este realitatea”, spune Daniela. 

„Toata lumea mă întreabă de ce nu ies în story dupa acel videoclip postat. Sincer, chiar stăteam si mă gândeam, să continui showul mai departe, sau nu? Dar cred că o să mă retrag puțin și o să merg să rezolv problema pe cale legală pentru ca acuzațiile care le-am primit la adresa mea sunt false. O să merg până la capăt să vedem care este realitatea”, susține Daniela, în story. 

Shakira a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală

Shakira a fost trimisă în judecată, marți, pentru evaziune fiscală. Procuratura cere o pedeapsă totală de 8 ani și 2 luni împotriva starului pop, precum și plata unei amenzi de aproape 24 milioane de euro.

Potrivit EFE și altor media iberice, instanța nu a stabilit deocamdată o dată pentru începerea procesului.

Shakira este acuzată de evaziune fiscală în valoare de 14,5 milioane de euro între anii 2012 și 2014, primii ani în care și-a stabilit reședința la Barcelona, unde cântăreața a locuit cu fostul ei partener, fotbalistul Gerard Piqué.

Shakira a promis să lupte împotriva a ceea ce declara a fi acuzații „false” ale autorităților spaniole că a evitat plata a 14,5 milioane de euro în taxe.

Actele instanței consultate de Reuters afirmau că Shakira a petrecut mai mult de jumătate din fiecare an în Spania între 2012 și 2014, iar în mai 2012 a cumpărat o casă în Barcelona.

În luna iulie a anului trecut, un judecător spaniol a declarat că a văzut „suficiente dovezi” pentru ca Shakira să fie judecată. Un al doilea judecător a respins apelul ei împotriva acestei decizii în luna mai.

Kremlinul vrea să unească teritoriile ocupate în Ucraina într-un nou district al Federaţiei Ruse

Rusia ar avea în vedere crearea unui nou district în cadrul Federaţiei Ruse prin unificarea teritoriilor ocupate (până la ora actuală) în Ucraina şi pe care l-ar putea numi ‘Districtul Crimeea’, relatează agenţia de presă ucraineană Unian, citând publicaţia rusă Vedomosti, potrivit agerpres.ro.

După aşa-zisele ‘referendumuri’ – marţi fiind ultima zi a votului care a început vineri – în Rusia ar putea să apară un nou district federal în componenţa căruia ar urma să intre teritoriile ucrainene anexate ilegal împreună cu peninsula Crimeea (anexată în 2014).

O declaraţie în acest sens a fost făcută pentru Vedomosti de către o sursă din Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), apropiată autorităţilor proruse din Crimeea.

Moscova a organizat referendumuri în patru regiuni controlate integral sau parţial de armata rusă în Ucraina – în autoproclamatele republici populare Doneţk şi Lugansk (est), precum şi în regiunile Zaporojie şi Herson (sud).

La conducerea acestui nou district ar urma să fie numit Dmitri Rogozin, fostul şef al Agenţiei spaţiale ruse (Roskosmos), conform unor surse din cadrul administraţiei prezidenţiale de la Moscova.

Unul dintre interlocutorii publicaţiei ruse a declarat că o decizie în privinţa numirii lui Rogozin va fi luată în curând şi ‘este foarte probabil ca aceasta să fie una pozitivă’.

Rusia a declanşat o invazie neprovocată şi nejustificată la 24 februarie în Ucraina în ceea ce ea numeşte o ‘operaţiune militară specială’, primul război de cucerire de acest gen în Europa după cel de Al Doilea Război Mondial.

VIDEO! Protest neobișnuit în Shenzhen împotriva unei noi carantine

Zeci de persoane au manifestat într-un cartier din Shenzhen, în China, împotriva unei noi carantine după descoperirea unor cazuri de Covid-19, potrivit unor imagini postate pe rețelele de socializare și verificate de AFP, transmite La Figaro.

Megaorașul de peste 18 milioane de locuitori din sudul Chinei a raportat marți 10 noi infecții, determinând autoritățile, aflate sub presiune cu doar câteva săptămâni înainte de un important congres al Partidului Comunist Chinez la Beijing, să reacționeze pentru a preveni o epidemie de cazuri.

Videoclipuri verificate de AFP care circulă pe site-urile chineze Weibo și Instagram arată zeci de persoane care strigă „ridicați carantina” în fața polițiștilor în uniforme medicale albastre în districtul Shawei, în apropiere de sediul guvernului local. Stația de metrou Shawei a fost închisă până la noi ordine luni, la ora 22.00 (14.00 GMT), „ca parte a prevenirii și controlului pandemiei”, a anunțat operatorul de metrou al orașului într-un comunicat. Locuitorii din 14 „zone cu risc ridicat” din trei districte au fost carantinați începând de marți, au anunțat autoritățile sanitare, fără a preciza numărul de persoane afectate.

În alte 15 districte considerate a fi de risc moderat locuitorii nu au voie să se deplaseze decât în interiorul reședințelor. Shenzhen, un centru tehnologic extins care se învecinează cu Hong Kong, tocmai relaxase restricțiile sanitare de câteva săptămâni, după ce școlile și locurile de divertisment au fost închise la începutul lunii septembrie. Locuitorii pot folosi transportul public, pot intra în restaurante sau pot avea acces la serviciile publice, inclusiv la spitale, doar dacă au un test PCR negativ în ultimele 24 de ore.

China este singura economie majoră care menține o strategie „Covid zero”, folosind măsuri de izolare specifice, limitate în timp, carantine lungi și teste în masă. Aceste măsuri au un impact negativ asupra economiei sale. La începutul acestui an, un blocaj de două luni în Shanghai, unul dintre cele mai populate orașe din lume, cu peste 25 de milioane de locuitori, a fost marcat de penurie de alimente, decese cauzate de lipsa accesului la asistență medicală și proteste dispersate. De asemenea, peste 80.000 de turiști au rămas blocați în orașul-stațiune Sanya în luna august din cauza unui val de Covid. Mulți oameni au ieșit în stradă, cerând să fie primiți de liderii locali pentru a-și exprima nemulțumirile.

Două surori de 14 și 15 ani, vândute cu 13 mii euro și obligate să se căsătorească
Articolul anterior
Ministerul Sănătății a aprobat Ghidul actualizat privind reabilitarea medicală a pacienților cu infecția Covid-19
Articolul următor