Scandal pe Instagram între influencerii moldoveni, cu zeci de mii de fani

Scandal pe Instagram-ul moldovenesc! Câțiva influenceri de la noi susțin că un alt influencer, din spirit de rivalitate, angajează hackeri ca să le șteargă pagini și concursuri pe Instagram.

Bloggerița Ella Chistol, cu peste 150 mii urmăritori pe Instagram, susține că a identificat cine este ,,răufăcătorul”. Împreună cu bloggerii Dan Ionita și Katy Black, Ella a ajuns la concluzia că Daniela Cheltuitor este cea care apelează la hackeri pentru a le face rău, lor și altor influenceri.

Printre victime, s-ar regăsi inclusiv Emilian Cretu și Elena Dumitras.

„Acum câteva zile a fost șters contul meu de Instagram cu peste 150 de mii de urmăritori, iar voi tot îmi spuneți să nu fiu tristă căci după ploaie vine soare. Întrebarea mea este: cu curcubeu sau cocostarc? Contul a fost sters de către o persoană care se ascunde sub numele de „stergem.concursuri”, iar el a postat pe story video si foto confirmare ca a făcut acest lucru. Noi, toti bloggerii ne-am unit si am facut rost de o conversatie, unde el, sterge concursuri, discuta cu domnisoara care încurcă curcubeul cu cocostârcul, Daniela Cheltuitor. Ei se cunosc foarte bine și se întâlnesc foarte des, iar Daniela îi dă indicații pe cine să șteargă, îi transmite linkuri și șantajeaza bloggerii. Chiar si Emilian Cretu, care a ajutat-o sa creasca pe Instagram, este si el în această listă. Acest video nu va întoarce contul meu de Instagram, dar măcar voi nu veți participa la concursuri false”, povestește Ella în videoclipul postat pe pagina de Instagram a soțului său.

Daniela Cheltuitor a venit, la rândul ei, cu o reactie:

„Cineva face show și de mult timp își dorește să dispar. În spatele la camera nici 1% nu se cunoaște care este realitatea”, spune Daniela. 

„Toata lumea mă întreabă de ce nu ies în story dupa acel videoclip postat. Sincer, chiar stăteam si mă gândeam, să continui showul mai departe, sau nu? Dar cred că o să mă retrag puțin și o să merg să rezolv problema pe cale legală pentru ca acuzațiile care le-am primit la adresa mea sunt false. O să merg până la capăt să vedem care este realitatea”, susține Daniela, în story. 

Premierul britanic Rishi Sunak cere confiscarea activelor ruseşti îngheţate, pentru a le redistribui apoi Ucrainei

Premierul britanic Rishi Sunak a cerut duminică ţărilor occidentale să fie „mai îndrăzneţe” şi să confişte activele ruseşti îngheţate pentru a le redistribui apoi Ucrainei, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Trebuie să fim mai îndrăzneţi în ceea ce priveşte confiscarea a sute de miliarde din activele ruseşti îngheţate”, a scris şeful guvernului britanic într-un articol publicat de Sunday Times, cu ocazia marcării a doi ani de la invazia rusă pe scară largă din Ucraina.

„Începem prin a lua miliardele din dobânda pe care aceste active le generează şi prin a le trimite Ucrainei”, a afirmat Rishi Sunak. „Apoi, în cadrul G7, trebuie să găsim modalităţi legale de a confisca activele în sine şi, de asemenea, de a trimite acele fonduri în Ucraina”, a adăugat el.

„Ce omagiu ar fi pentru lupta lui Aleksei Navalnîi de a trage la răspundere statul rus pentru acţiunile sale” a adăugat el, referitor la opozantul rus care a murit recent într-un penitenciar din regiunea arctică.

Într-un comunicat publicat sâmbătă la sfârşitul unei reuniuni prin videoconferinţă, liderii G7 au făcut apel la guvernele lor să continue să acţioneze „prin toate căile posibile prin care activele suverane ale Rusiei ar putea fi utilizate pentru a sprijini Ucraina, în conformitate cu sistemele noastre juridice şi cu dreptul internaţional”.

Ei au reafirmat că „activele suverane ruse în jurisdicţiile (lor) vor rămâne blocate până când Rusia va plăti pentru daunele cauzate Ucrainei”.

Pe 30 ianuarie, Uniunea Europeană – care a îngheţat 200 de miliarde de euro din activele Băncii Centrale a Rusiei – a ajuns la un acord cu privire la prima etapă a unui plan care vizează alocarea veniturilor generate de activele ruseşti îngheţate pentru reconstrucţia Ucrainei.

Peste un kilogram de ciuperci cu efect psihotrop, depistate într-un colet din Federația Rusă

Funcționarii postului vamal Chișinău 4 au supus controlului o trimitere poștală internațională, parvenită din Federația Rusă în adresa unei persoane fizice, rezidentă a Republicii Moldova.

În baza analizei de risc, a fost dispusă efectuarea controlului fizic amănunțit privind conținutul coletului.

În rezultat, în interiorul trimiterii poștale au fost depistate șapte pachete de ciuperci cu efect psihotrop, cu cantitatea totală de 1,2 kg.

Substanțele au fost reținute și transmise pentru expertiză, iar investigațiile continuă.

Amintim că, potrivit legislației vamale, este interzisă introducerea și scoaterea pe/de pe teritoriul țării a substanțelor stupefiante sau psihotrope.

Un salon de masaj nu mai primește bărbați. Motivul neașteptat pentru care proprietara a luat această decizie

După o lungă perioadă de activitate, proprietara unui salon de masaj din Cornate d’Adda, provincia Monza și Brianza, Italia, a luat o decizie radicală: a interzis accesul bărbaților la salon, motivând că aceștia solicită servicii sexuale, scrie presa română.

Bărbații, în general, cer, uneori mai subtil, alteori mai explicit, servicii de natură sexuală, generând astfel presiune și inconfort, conform relatărilor din Corriere della Sera.

Alessandra Fumagalli, în vârstă de 42 de ani, proprietara salonului, a anunțat această decizie pe pagina de Facebook a afacerii sale, primind un val de mesaje de solidaritate din partea femeilor, dar și a unor bărbați.

„Cu noroc, nu toți sunt la fel”, a menționat Fumagalli, subliniind că bărbații care sunt deja clienți vechi sunt în continuare bineveniți, datorită relației de încredere deja stabilită. Însă, cei noi nu vor mai fi primiți.

Întrebări „umilitoare” și sentimentul de jenă

„Apelurile telefonice sunt, de obicei, neutre în ton. Întrebările sunt mereu aceleași: despre prețuri, programări, adresa salonului. Dar spre final, tonul vocii devine mai grav, ca și cum ar ascunde o anumită jenă: „Sau, în timpul masajului, trebuie să fiu complet dezbrăcat?”. Ca femeie, mai mult decât ca profesionist, mă simt umilită”, a mărturisit Fumagalli.

Două surori de 14 și 15 ani, vândute cu 13 mii euro și obligate să se căsătorească
Articolul anterior
Ministerul Sănătății a aprobat Ghidul actualizat privind reabilitarea medicală a pacienților cu infecția Covid-19
Articolul următor