Scara de granit din parcul ,,Valea Morilor” a fost finalizată și va fi inaugurată de Ziua Independenței

Primăria municipiului Chişinău informează că lucrările de reconstrucție a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor” au fost finalizate, obiectivul urmând a fi inaugurat de Ziua Independenței, pe 27 august.

separator
Reconstrucția scării de granit a fost posibilă datorită unui grant în valoare de 18 milioane 970 mii lei (circa 920 mii EURO) din partea Consiliului local al Sectorului 1, municipiul Bucureşti, România. Totodată, Consiliul municipal Chișinău a alocat 3,5 milioane lei, suplimentar, pentru o serie de lucrări aferente construcției. Proiectul este realizat de Pretura Centru.

Calitatea lucrărilor a fost verificată la fiecare etapă de realizare a Proiectului, iar pe 31 iulie, a. c., a avut loc recepția la terminarea lucrărilor.

În prezent sunt realizate anumite lucrări doar la Scuarul dedicat eroilor MAI căzuți la datorie, obiectiv amplasat în josul scării de granit. Lucrările de reabilitare a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor” au început în luna mai 2018, iar inaugurarea oficială este planificată pentru data de 27 august 2019.

Grindina a făcut prăpăd în nordul țării. Foto
Articolul anterior
Fum negru și dens. Incendiu puternic în Chișinău
Articolul următor
Alte articole interesante