Scenariu sumbru în Marea Britanie: Se va ajunge la 50.000 de contaminări pe zi luna viitoare

Estimări sumbre pentru evoluția pandemiei în Marea Britanie. Se poate ajunge până la 200 de decese și 50.000 de contaminări pe zi luna viitoare.

separator

Guvernul pregătește noi măsuri de autoizolare. Restricții suplimentare au intrat în vigoare și în Austria, transmite tvr.ro.

Alarma s-a dat și în regiunea Bavaria din Germania, unde 5 va fi numărul cheie pentru întâlniri, după creșterea numărului infectărilor.

La Munchen, în locurile aglomerate, masca va fi obligatorie.

Cazurile de Covid-19 s-au dublat la 7 zile, fără măsuri de restricție, pandemia va lua avânt.

Acestea sunt concluziile prezentate de experți ai guvernului britanic, dupa ce s-au întâlnit cu premierul Boris Johnson pentru a evalua răspândirea noului coronavirus.

În Marea Britanie, peste 40.000 de persoane au murit de la declanșarea pandemiei, iar acum situația se îndreaptă spre o direcție greșită, au precizat experții.

Premierul Johnson a discutat cu cercetătorii de la Oxford despre evoluția testelor la noul vaccin.

Și se pregătește să anunțe noi restricții pentru Anglia. Amenzile pentru nerespectarea lor pot ajunge până la 10.000 de lire sterline.

În Austria, au intrat în vigoare noi restricții. Acestea vizează restaurantele și modul în care sunt organizate petrecerile, după ce numărul infectărilor a depășit 8.000 la nivel național.

În interior, adunările sunt limitate la 10 persoane, iar în aer liber la 100.

Purtarea măștii redevine obligatorie în restaurante și în piețe.

În Cehia, ministrul Sănătății, numit la începutul pandemiei, a demisionat în urma criticilor față de modul în care a gestionat situația, în contextul creșterii numărului infectărilor.

Cât de mare a crescut fiica Biancăi Drăgușanu. Sofia e copia fidelă a tatălui său
Articolul anterior
Moldova Fashion Days: Cel mai mare show de modă din țară revine!
Articolul următor
Alte articole interesante