Scene de groază într-o localitate din Moldova, noaptea trecută. Doi tineri drogați au jefuit mai mulți localnici, iar pe un bărbat l-au omorât

Actualizare: Cum s-au întâmplat toate grozăviile, potrivit poliției. Localnicii din trei gospodării au fost agresați, doi fiind internați în spital, iar un bărbat de 44 ani a fost înjunghiat mortal.

Știrea inițială: Doi adolescenți din raionul Hâncești au fost reținuți, fiind suspectați că, noaptea trecută, au comis o serie de jafuri în satul Caracui, de unde sunt de baștină. Unul dintre ei este suspectat și de omorul unui consătean.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, minorii, de 16 și 17 ani, au consumat băuturi alcoolice împreună, după care au jefuit o femeie din localitate. Apoi, unul dintre ei a omorât, cu cuțitul, un localnic de 45 de ani. După care, au mai fost comise alte două jafuri. „Ambii sunt reținuți. La fața locului activează ofițerii de investigații și angajații Inspectoratului de Poliție Hâncești”, precizează poliția.

Contactat de IPN, primarul satului Caracui, Anatol Dubceag, a declarat că băiatul suspectat de omor este dintr-o familie de oameni gospodari, dar mereu s-a manifestat prin tulburări de comportament. 

„Nenumărate ore – ședința comisiei interdisciplinare, consiliul pedagogic, inspectorul de sector, vizite la domiciliu, noaptea îl fugăream prin grădini. Ce ține de părinți, este o familie cumsecade. Mama este plecată de câțiva ani peste hotare, tatăl este un bărbat liniștit, îl cunosc de mic. Băiatul a fost mereu cu probleme, se comporta grosolan cu profesorii. Acum o lună, am vorbit cu el, mi-a spus că și-a găsit de lucru, la construcții”, povestește edilul.

Din ceea ce se cunoaște, băiatul a consumat alcool în mahala și nu este exclus că și droguri, spune primarul. Apoi a intrat în locuința unei femei cu trei copiii, de la care a luat câteva sute de lei. După aceasta, a intrat la o altă familie, unde femeia este țintuită la pat, iar feciorul ei se odihnea după muncă. Probabil. între bărbat și adolescent a fost o încăierare, în care ultimul i-a aplicat o lovitură cu cuțitul, omorându-l pe bărbat. Și după asta, minorul a mai comis un jaf, în casa unchiului primarului, lovindu-l cu cuțitul în cap, iar apoi a mers acasă la o bătrână pe care a lovit-o cu un topor.

În opinia primarului, ceea ce s-a întâmplat pe parcursul a câteva ore este rezultatul unei situații care a tot mocnit. Potrivit lui, este foarte greu de intervenit în astfel de situații. Or, împuternicirile inspectorului de sector sunt limitate și acțiunile lui ușor pot fi interpretate ca depășire de atribuții. Primarul mai spune că această democrație și drepturile copiilor se interpretează de multe ori greșit și, în situații cu tulburări de comportament, acești adolescenți îi răspund polițistului sau altui responsabil: „Și ce ai să-mi faci?”, iar apoi se ajunge la astfel de situații, fiind pusă în pericol viața celor care nu se pot apăra.

Locuitorii Capitalei sunt rugați să evite supraîncărcarea mijloacelor de transport, pentru a nu fi sancționați. Anunțul RTEC
Articolul anterior
Celebrul actor rus Andrei Myagkov s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani
Articolul următor
Alte articole interesante