Școlile din Londra rămân închise încă două săptămâni, din cauza tulpinii noi de Coronavirus

Guvernul britanic a decis să mențină închise toate școlile primare din Londra pentru umatoarele două săptămâni, pentru a contracara răspândirea rapidă a infecțiilor cu nouă tulpină de coronavirus. Asta după ce săptămâna trecută anunțase că unele instituții de învațământ se vor deschide de luni, 4 ianuarie.

Schimbarea deciziei a venit în uma protestelor autorităților locale din capitala britanică.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că guvernul a luat în sfârșit o decizie cu sens și a anulat planul inițial de a permite elevilor din anumite zone să se întoarcă luni la școală, relatează BBC.

Asta după ce liderii a nouă autorități locale londoneze i-au scris secretarului educației Gavin Williamson îndemnându-l să regândească decizia. Williamson declarase că închiderea școlilor din întregul oraș este „o ultimă soluție”. 

Școlile din nouă cartiere din Londra și din districtul City of London urmau să fie redeschise – în timp ce în celelalte 23 de cartiere ar fi rămas închise începând cu 4 ianuarie.

Guvernul a declarat că a decis ca toate școlile primare din capitală să fie obligate să ofere cursuri la distanță, după o revizuire suplimentară a ratelor de transmitere a coronavirusului.

sursa

Rusia a vaccinat peste 800.000 de oameni împotriva Covid-19. Cei imunizați primesc adeverințe
Articolul anterior
Valeria Țurcan a dezvăluit ce nume i-a ales fiului său!
Articolul următor
Alte articole interesante