Scriitoarea Tatiana Ţîbuleac a fost decorată cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, de către preşedintele României Klaus Iohannis

Scriitoarea Tatiana Ţîbuleac a fost decorată cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, de către preşedintele României, Klaus Iohannis.

separator
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat un decret cu prilejul Zilei Naţionale a României, prin care a decorat-o pe scriitoarea Tatiana Ţîbuleac, în semn de apreciere pentru activitatea importantă dedicată creaţiei literare, pentru talentul şi profesionalismul de care a dat dovadă de-a lungul activităţii sale, dobândind recunoaştere la nivel european.

Klaus Iohannis i-a conferit scriitoarei Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A – „Literatura”.

„Anul acesta am mulţumit României de mai multe ori. De acolo au venit cele mai sincere gesturi de prietenie şi de admiraţie. Orice premiu mă apropie de unii oameni şi mă îndepărtează de alţii, ştiu şi văd asta. Sper să ne întâlnim măcar în cărţi, unde putem fi noi înşine”, a scris Tatiana Ţîbuleac pe pagina sa de Facebook.

În 2019, Tatiana Țîbuleac, scriitoarea din Moldova stabilită la Paris, a câștigat Premiul European pentru Literatură, cu romanul său ,,Grădina de sticlă”!

Tatiana a reprezentat România la concursul literar. Astfel, pentru prima dată în istorie o moldoveancă a devenit câștigătoarea prestigiosului premiu!

Secrete din dormitorul lui Beton
Articolul anterior
Alertă la Torino: peste 10.000 de persoane, evacuate pentru dezamorsarea unei bombe de 250 de kg
Articolul următor
Alte articole interesante