Scrisoarea lăsată de Regina Elisabeta pe sicriul soțului ei

Regina Elisabeta a II-a a stat singură, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, în timpul funeraliilor soţului său Philip care au avut loc sâmbătă după amiază la capela St.George.

Camerele de filmare nu au putut capta expresia chipului său, însă alţi membri ai casei regale care au apărut în imagini aveau feţele sumbre, relatează Agerpres, care citează dpa.

La începutul slujbei, Regina Elisabeta a plasat pe sicriul soțului ei o scrisoare, semnată „Lilibeth” – poreclă care i-a fost dată reginei în copilărie. Prințul Philip ar fi fost ultima persoană care i se mai adresa astfel, potrivit revistei People.

Palatul Buckingham nu a dezvăluit conținutul scrisorii, deoarece este „privat”. Pe sicriul Prințului Philip, pe lângă scrisoarea reginei, au mai fost așezate sabia sa, chipiul de comandant al marinei militare şi o jerbă de flori.

Prinţul Edward, cel mai mic dintre copiii reginei şi ai prinţului Philip, a fost văzut punându-şi mâna pe frunte în timp ce corul intona imnuri religioase.

El a fost văzut apoi fixând de la distanţă sicriul tatălui său. Fiecare membru al casei regale – mai ales cei special invitaţi – au purtat haine de doliu de culoare închisă şi măşti sanitare negre.

Ei au păstrat distanţa unii de alţii, fiind aşezaţi pe locuri răspândite în interiorul capelei St.George, pentru a respecta restricţiile impuse de pandemia de coronavirus.

sursa

Moldova a primit încă un lot gratuit de 48.000 doze de vaccin prin intermediul platformei COVAX
Articolul anterior
Ducesa de Cambridge, la funeraliile prințului Philip
Articolul următor
Alte articole interesante