Scrisorile nevăzute ale Prințesei Diana dezvăluie detalii șocante despre divorțul ei de regele Charles

Scrisori personale ale Prințesei Diana dezvăluie că nu ar fi fost de acord să divorțeze dacă ar fi știut că va exista sentimente urâte și de disperare. Aceste scrisori și felicitări sincere, care vorbesc despre regretele ei în legătură cu divorțul de prințul Charles și care ironizează familia regală, vor ajunge la 90.000 de lire sterline la licitație.

Prințesa de Wales a scris despre subiecte precum faptul că se simte izolată și despre temerile că telefonul ei a fost ascultat. Sunt puse în vânzare 32 de scrisori și cărți de vizită, scrise de la sfârșitul anului 1995 și pe parcursul anului 1996 către prietenii ei, Susie și Tarek Kassem. Cuplul vinde scrisorile pentru că „deținerea documentelor este o mare responsabilitate” pe care nu doresc să o transmită copiilor lor. Soții Kassem au păstrat unele dintre scrisorile lor mai personale și mai confidențiale, scrie Daily Mail citat de alephnews.ro.

Scrisorile vor fi vândute individual, iar încasările vor fi donate unor organizații de caritate pe care Diana le-a sprijinit. Într-o scrisoare din 28 aprilie 1996, Diana a anulat o excursie la operă din cauza stresului provocat de despărțire.

Ea a scris: „Trec printr-o perioadă foarte dificilă, iar presiunea este serioasă și vine din toate părțile. Este prea dificil uneori să te menții cu capul sus, iar astăzi sunt în genunchi și îmi doresc ca acest divorț să se realizeze, deoarece costurile posibile sunt enorme.”

Scrisul ei de mână, în mod normal deschis și cursiv, se deteriorează spre sfârșitul scrisorii, aparent din cauza faptului că se chinuia în timp ce scria. La 20 mai 1996, i-a spus doamnei Kassem că telefoanele de la Palatul Kensington erau ascultate. Ea a scris: Dacă aș fi știut în urmă cu un an ceea ce voi trăi în urma acestui divorț, nu aș fi consimțit niciodată. Este disperat și urât.”

În multe dintre ele, ea mulțumește cu entuziasm cuplului – pe care l-a întâlnit pentru prima dată în august 1995, în timpul vizitelor sale regulate la Royal Brompton Hospital – pentru că a copleșit-o cu cadouri și sprijin emoțional. Pe 2 decembrie 1995 – la o zi după ce regina i-a sfătuit pe Charles și Diana să divorțeze, ea a scris: Poate că am fost descrisă ca un fluture, dar nu vreau să zbor departe de această familie minunată”. Ea se referea la familia Kassem.

Ea le-a mulțumit în repetate rânduri pentru că i-au fost alături și pentru că au ascultat toate discuțiile mele”. Ea a scris e frumos să fim un trio!”. Într-o altă lovitură la adresa Familiei Regale, ea a scris: Sunt extrem de emoționată de cât de protectori sunteți amândoi cu mine… Nu sunt obișnuită cu așa ceva!”. Familia Kassem, care locuiește în Londra, va vinde scrisorile la licitația organizată de Lay’s auctioneers în Penzance, Cornwall, pe 16 februarie.

Pe site-ul său, Lay’s a declarat: Susie și Tarek Kassem, în calitate de prieteni foarte apropiați ai Dianei, Prințesa de Wales, au prețuit aceste scrisori timp de peste 25 de ani. Ele reflectă relația specială și plină de iubire pe care au avut-o. Deținerea acestor documente emoționante este o responsabilitate pe care soții Kassem nu doresc să o transmită copiilor sau nepoților lor. Ei au decis să vândă scrisorile și să folosească veniturile obținute din vânzare pentru a sprijini unele dintre organizațiile caritabile care erau aproape de inimile lui Susie și ale Dianei. Susie și Tarek se simt extrem de privilegiați că au avut ocazia de a o cunoaște atât de îndeaproape pe prințesă. De-a lungul prieteniei lor, soții Kassem au fost mereu uimiți de efectul incredibil pe care Diana îl avea asupra tuturor celor care intrau în contact cu ea. Prezența ei electrizantă transcende timpul. Fascinația oamenilor față de Prințesa Diana nu a scăzut deloc de la moartea ei tragică. La Lay’s am văzut cât de entuziasmați sunt oamenii de posibilitatea de a deține ceva ce îi aparține – ei compară acest lucru cu a deține relicva prețioasă a unui sfânt. Având în vedere acest lucru, soții Kassem ar dori să ofere și altor persoane posibilitatea de a achiziționa un suvenir al prințesei și, astfel, să sprijine cauze care au fost importante pentru ea.

Unele dintre scrisori menționează stresul enorm prin care a trecut în timpul perioadelor de tristețe, dar tăria ei de caracter și dispoziția generoasă și plină de umor ies în evidență. Este o colecție de corespondență extraordinar de emoționantă, scrisă de una dintre cele mai importante și mai influente femei ale secolului XX, și documentează una dintre cele mai valoroase și mai semnificative prietenii ale sale din ultimii doi ani de viață.

Ce date personale colectează TikTok de la abonați: aplicația poate înregistra tot ce tastați, unde mergeți și ce discuții purtați

Şeful TikTok a fost audiat și criticat aspru, joi, în Congresul american. În contextul în care tot mai multe țări iau măsuri împotriva aplicației, o lume întreagă se întreabă ce date persoanale colectează compania despre utilizatorii săi.

Why Is TikTok So Popular?

Echipa Antena 3 CNN a studiat Politica de Confidențialitate a TikTok pentru utilizatorii din România. Iată principalele date colectate de aplicația socială și explicațiile specialiștilor.

Colectăm Conținutul utilizatorului prin preîncărcare în momentul creării, importului sau încărcării, indiferent dacă alegeți să salvați sau să încărcați acel Conținut al utilizatorului.

Ce înseamnă – Dacă oferiți acces la folderul de media, tot conținutul din acel folder este urcat pe serverele TikTok de fiecare dată când faceți poze sau filmați un video.

Colectăm conținut (precum text, imagini și videoclipuri) din clipboardul dispozitivului dumneavoastră, dacă alegeți să copiați și să lipiți conținut pe sau de pe Platformă sau să partajați conținut între aceasta și o platformă terță.

Ce înseamnă – Tot conținutul la care ați dat copy (n.r. copiază) în telefon este colectat de TikTok.

Colectăm informații despre locație (precum atracțiile turistice, magazinele sau alte puncte de interes) dacă alegeți să adăugați informațiile despre locație la Conținutul utilizatorului creat sau publicat de dumneavoastră.

Ce înseamnă – Dacă ați ales să partajați cu aplicația locația, atunci aplicația va ști tot timpul unde sunteți, care sunt locurile pe care le vizitați cel mai des, cu ce prieteni vă vedeți și când, asta dacă și ei au ales să partajeze locația.

Mesajele directe. În cazul în care comunicați cu alte persoane folosind mesaje directe, colectăm conținutul mesajului și metadatele asociate (cum ar fi ora la care mesajul a fost trimis, primit și/sau citit, precum și participanții la comunicare). Procedăm astfel pentru a bloca spamurile, pentru a detecta infracțiunile și pentru a ne proteja utilizatorii.

Ce înseamnă – Toate mesajele pe care le trimiteți sau primiți în aplicație sunt colectate de TikTok.

Colectăm anumite informații despre dispozitiv și conexiunea la rețea atunci când accesați Platforma. Aceste informații includ modelul dispozitivului, sistemul de operare, tiparele sau ritmurile de apăsare a tastelor, adresa IP și limba sistemului dumneavoastră. 

Ce înseamnă – Este important de subliniat faptul că orice apăsare de “taste” este colectată de TikTok, însă nu se precizează dacă se rezumă doar la ce scrieți în aplicație sau în general.

Colectăm informații legate de service, diagnosticare și performanță, inclusiv rapoarte de defecțiuni și jurnale de performanță. 

Ce înseamnă – Acest lucru se traduce prin faptul că specialiștii TikTok știu cât de bine vă funcționează telefonul înainte să vă dați seama dacă are vreo problema sau nu, câtă baterie are, ce semnal aveți la telefon și unde vă aflați atunci când nu aveți semnal (asta dacă ați partajat și locația). 

Colectăm automat informații despre locația dumneavoastră aproximativă (de exemplu, țara, statul sau orașul) pe baza Informațiilor dumneavoastră tehnice (cum ar fi cartela SIM și adresa IP). De asemenea, în cazul în care activați serviciile de localizare pentru aplicația TikTok din setările dispozitivului dumneavoastră, colectăm informații despre locația aproximativă de la dispozitivul dumneavoastră. Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre modul în care colectăm Informațiile despre locație.

Ce înseamnă – Chiar dacă nu oferiți accesul la locație în aplicație, ei pot afla locația în baza IP-ului, dacă sunteți conectați la wi-fi.

Funcții și caracteristici ale conținutului. Detectăm și colectăm caracteristici și proprietăți ale videoclipurilor, imaginilor și înregistrărilor audio care fac parte din Conținutul utilizatorului, de exemplu, prin identificarea obiectelor și peisajului, a existenței sau localizării într-o imagine a unei fețe sau a altor părți ale corpului; și a textului cuvintelor vorbite în Conținutul utilizatorului. Procedăm astfel, de exemplu, pentru moderarea conținutului și pentru a oferi efecte speciale (precum filtre video și avataruri) și texte descriptive, se arată în Politica de confidențialitate a TikTok.

Ce înseamnă – TikTok poate citi ce se află într-o imagine sau video, însă combinat cu partea în care vă copiază tot ce aveți în folderul media (foto sau video) fără să le urcați în aplicație, ei pot afla pe unde vă petreceți timpul, cu cine și orice se discută în videoclipurile înregistrate cu telefonul.

Șeful TikTok a dat explicații în Congresul american

Şeful TikTok, Shou Zi Chew, a fost audiat în Congresul american. Misiunea sa nu a fost una uşoară, fiind nevoit să convingă congresmenii americani că aplicaţia folosită de 150 de milioane de americani nu reprezintă un pericol pentru securitatea naţională americană.

„Aplicația noastră este un loc în care oamenii pot fi creativi și curioși și unde aproape 5 milioane de întreprinderi americane, majoritatea întreprinderi mici, merg pentru a găsi noi clienți și pentru a-și stimula creșterea.

Acum a TikTok a crescut, am încercat să învățăm lecțiile companiilor care ne-au precedat, în special când vine vorba de siguranța adolescenților. Deși marea majoritate a persoanelor de pe TikTok au peste 18 ani, iar una dintre dintre categoriile demografice cu cea mai rapidă creștere sunt persoanele de peste 35 de ani, am petrecut mult timp adoptând măsuri pentru a-i proteja pe adolescenți. 

Acum, TikTok în sine nu este disponibil în China continentală. Avem sediul central în Los Angeles și în Singapore, iar în prezent avem 7.000 de angajați în SUA.

Cu toate acestea, am auzit preocupări importante cu privire la potențialul de acces străin nedorit la datele din SUA și la potențiala manipulare a ecosistemului TikTok din SUA. Abordarea noastră nu a fost niciodată aceea de a respinge sau de a banaliza oricare dintre aceste preocupări. Le-am abordat cu acțiuni reale.”, a susținut Shou Zi Chew.

Avertismentul meteorologilor: ,,Urmează o vară cu secetă și fenomene extreme”

Urmează o vară cu secetă și fenomene extreme în România. Roxana Bojariu, climatolog român, a explicat la ce să ne așteptăm în acest an. Iată ce spun datele din prognoza Comisiei Europene. Vin previziuni sumbre de la Comisia Europeana, în ceea ce privește agricultura din regiune. Un raport al Centrului Comun de Cercetare arata ca Europa s-ar putea confrunta cu o seceta asemănătoare celei din vara lui 2022.

Şi România se numără printre ţările vizate, alături de Bulgaria, Grecia, Franța sau Spania. Specialiștii spun că aceste predicții sunt extrem de îngrijorătoare, mai ales ca in sol nu exista nici la acest moment suficiente depozite de apa, pentru a trece cu bine peste lipsa precipitațiilor.

„Prognozele sezoniere arată o primăvară mai caldă faţă de medie în toată Europa, în timp ce prognozele de precipitații sunt caracterizate de o incertitudine şi variabilitate spatială sporite. Vor fi necesare o supraveghere atentă şi planuri de utilizare a apei adecvate pentru a gestiona un sezon care în prezent prefigurează riscul de a fi critic în resurse hidrice”, se arată în raportul JCR Comisia Europeana, conform antena3.ro.

Întrebată despre aceste prognoze, Roxana Bojariu, climatolog, a spus:

„E o situație la nivel european îngrijorătoare, mai ales pentru vestul și sudul Europei. Pentru România avem probleme în sud-est, mai ales și în zone din Moldova, unde seceta pedologică există și unde, din păcate, rezerva de apă din sol nu a ajuns la o încărcare optimă.

În celelalte regiuni, totuși, există o încărcare relativ optimă a solului cu apă. Problema e că la nivel european a fost o iarnă foarte caldă și cu puține precipitații.

În Alpi am avut o cantitate mult redusă de zăpadă, chiar mai redusă decât cea din iarna 2021-2022, cea care a precedat cea mai fierbinte vară, cu seceta de anul trecut, care a fost considerată cea mai puternică din ultimii 500 de ani.

Deci, din păcate, pornim la nivel european cu probleme în aceste zone de sud, de vest din Europa, care ar putea să fie amplificate problemele de o primăvară mai caldă. Cel puțin așa arată estimarea prognostică la nivel european pentru primăvara care vine. În privința precipitațiilor, estimările prognostice sunt mult mai dificil de făcut.

Nu există un semnal foarte clar. În cazul României, va conta foarte mult ce se va întâmpla cu precipitațiile, mai ales în lunile aprilie, mai, iunie, dar mai și iunie sunt hotărâtoare în a prefigura ce vom avea de cules din punct de vedere agricol, pentru că cerința de apă crește pe măsură ce înaintăm spre sfârșitul primăverii, începutul verii”, a spus Roxana Bojariu, climatolog, la Antena 3 CNN. 

„Fiecare sector economic este afectat anual de fenomene meteo extreme. Dacă 2022 a fost al treilea an cel mai călduros din istoria măsurătorilor din țara noastră, după 2019 și 2020, iarna 2022-2023 a fost cea mai caldă din istoria țării noastre și a doua cea mai caldă din Europa. Ianuarie a adus un nou record termic absolut în România, la Turnu Măgurele pe 19 ianuarie, când au fost 22,5 grade Celsius.  

Cu siguranță, și ceea ce urmează pe parcursul primăverii 2023, verii 2023 și a toamnei și debutului iernii va fi sub semnul extremelor meteo. Statistica ultimilor ani ne-a arătat că recordurile înregistrate în anii curenți au depășit recordurile anterioare. Și cu siguranță va fi o vară a extremelor, pentru că fiecare anotimp a fost caracterizat de alternanțe termice semnificative.  

Dacă vorbim de secetă, deja vorbim în România de un deficit accentuat de apă în sol pentru jumătatea estică a țării. Mă refer la Dobrogea, Muntenia şi Moldova, acolo unde, mai ales în Dobrogea, cantitățile de precipitații între 1 septembrie 2022 şi 28 februarie 2023 au însumat doar 127 l/mp. Iată deja un an complicat în această parte a țării, după un an agricol anterior excesiv de secetos în toată țara”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN. 

Fenomen misterios pe cer. Mai multe lumini au circulat în aceeaşi direcţie

Un fenomen misterios a fost surprins pe cerul din California. Zeci de lumini au circulat în aceeaşi direcţie, scrie antena3.ro.

Fenomen misterios pe cerul Californiei. Mai multe lumini au circulat în aceeaşi direcţie

Mai multe lumini misterioase au fost surprinse pe cerul Californiei. Acestea au fost filmate de mai mulţi oameni şi au ajuns virale pe reţelele de socializare.

Se pare că, de fapt, ar fi vorba despre resturi de echipamente, aruncate de pe Staţia Spaţială Internaţională, în 2020.

Acestea ar reintrat în atmosfera planetei noastre şi acum se prăbuşesc pe Pământ.

Potrivit autorităților, în fiecare an, de atunci, peste 200 de astfel de resturi au reintrat în atmosferă, majoritatea însă, căzând neobservate în ocean.

Hong Kong-ul pune la bătaie o jumătate de milion de bilete de avion gratuite
Articolul anterior
Un fotomodel rus care l-a numit pe Vladimir Putin ”psihopat”, a fost ucisă de fostul ei iubit
Articolul următor