Se anunţă dezastru în turism: 15.000 de unităţi de cazare şi restaurante nu se vor mai deschide niciodată

Industria turismului şi HoReCa se află într-unul dintre cele mai dificile momente din ultimii ani, iar multe întreprinderi din acest sector economic riscă falimentul. Circa 15.000 de unităţi de cazare şi restaurante din România se vor închide definitiv.

„Ce se întâmplă din punct de vedere al antreprenorilor, din 40.000 de unităţi care funcţionează în ţară, probabil aproape 15.000 nu se vor mai deschide niciodată, adică 13.000 de antreprenori nu vor mai avea afaceri care să aibă angajaţi  şi care să livreze taxe şi impozite în această ţară”, spune Daniel Mischie, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, la care au participat şi alte organizaţii patronale din turism pentru a face un apel către autorităţi pentru sprijinirea industriei.

Cel mai afectat sector al businessului este cel de business, care se luptă cu greu să supravieţuiască având în vedere că în marile oraşe hotelurile au un grad mediu de ocupare de 20%, un nivel la care hotelierilor le este destul de dificil să menţină businessul în picioare.

„Hotelurile din oraşe sunt cele mai afectate, acolo unde gradul mediu de ocupare nu a depăşit 20%, iar 20% deja înseamnă pierdere fără discuţie, nu are cum să ţină businessul în picioare mai departe, are nevoie de un grad de ocupare de minim 35-40%, altfel pierde mii şi zecii de mii de euro”, spune Mohammad Murad, preşedintele FPTR.

Reprezentanţii patronatelor din turismul românesc au spus în cadrul conferinţei de presă că au existat multe promisiuni din partea atuorităţilor cu privire la sprijinul pentru această industrie, dar lucrurile nu s-au concretizat încă.

Guvernul român a adoptat măsura pentru acordarea de sprijin financiar pentru companiile din domeniul turismului, adică structuri de cazare, structuri de alimentaţie şi agenţii de turism, a căror activitate a fost afectată de criza pandemică, vor primi sub forma unor granturi 20% din scăderea cifrei de afaceri din 2020 raportat la 2019.

În ordonanţa de urgenţă care reglementează această măsură de sprijin, este prevăzut faptul că întreprinderile vor primii banii abia în vara acestui an, ceea ce înseamnă că ar fi prea târziu pentru multe întreprinderi din industrie.

sursa

Noi percheziții la casa suspectului din Chițcanii Vechi. Bănuitul urmează să fie supus unei expertize psihiatrice

Expertiza medico-legală care va stabili cauza şi ora exactă a decesului fetei însărcinate de 19 ani este în plină desfăşurare. Între timp, s-au făcut noi percheziţii la casa principalului suspect, împreună cu acesta. Bărbatul de 45 de ani urmează să fie supus unei expertize psihiatrice, aceasta fiind o procedură obligatorie în astfel de cazuri, mai ales când suspectul este cunoscut cu afecţiuni psihice.

Potrivit anchetatorilor, la câteva ore după ce a fost găsit cadavrul tinerei, suspectul, un bărbat de 45 ani de ani, fost poliţist, a fost dus la locuința sa din Chițcanii Vechi. S-au analizat mai multe probe, iar criminașții au căutat dovezi care îi vor ajuta in anchetă.

Potrivit Ziarului de Gardă, fratele suspectului este Alexei Cotorobai, un individ care a fost condamnat in 2019 la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru huliganism. El ar fi cunoscut-o pe victim, iar această pistă este acum verificată de politie pentru a proba implicarea fratelui său in moartea violentă a fetei de 19 ani. În timp ce avea condamnarea suspendata, Alexei Cotorobai a candidat la alegerile locale în raionul Călăraşi, din partea unui partid afiliat altui condamnat penal, Ilan Şor.

Reamintim că, după o săptămână de căutări, cadavrul Anei-Maria, femeia de 19 ani însărcinată care a dispărut din Orhei, a fost găsit într-o pădure aflată la vreo 20 de kilometri de casa suspectului. Acesta ar fi luat-o cu masina din Orhei si apoi victima a dispărut. Suspectul nu colaborează cu anchetatorii și încearcă să-i ducă în eroare pe oamenii legii.

Autorităţile spaniole au interzis pozele şi videoclipurile pe scările rulante ale staţiei de metrou de la Sagrada Familia. Care este motivul

Un trend pe TikTok a determinat autorităţile din Barcelona să interzică turiştilor să mai facă poze sau videoclipuri pe scările rulante ale staţiei de metrou de la Sagrada Familia. Pentru cadrul perfect, mulţi vizitatori stau în poziţii periculoase sau nu sunt atenţi la hoţi şi rămân fără telefon. 15.000 de oameni vin în fiecare zi să vadă spectaculosul obiectiv turistic.

Sagrada Familia, – un rai pentru suflet, dar şi pentru hoţii de buzunare. Pentru like-uri şi vizualizări, sute de turişti entuziasmaţi îşi sprijină telefonul pe scările rulante pentru a imortaliza momentul în care ies la suprafaţă în faţa celebrei catedrale. 

Turiştii riscă să rămână fără telefoane în timp ce pozează Sagrada Familia

Doar că, de multe ori, rămân cu o amintire amară. Într-o fracţiune de secundă, hoţi specilizaţi pe zonele turistice înşfacă telefonul şi se fac nevăzuţi. Barcelona este considerată, neoficial, capitala hoţilor de buzunare, unde au loc, în medie, 258 de furturi pe zi, potrivit Observator

Însetaţi de faimă, mulţi influenceri acaparează gura de metrou pentru cadrul perfect. Unii riscă orice pentru o fotografie care-i să avantajeze.

Din cauza plângerilor, autorităţile locale au pus un semn prin care-i atenţionează pe turişti că filmatul pe scări este interzis. 

Ucraina rămâne fără energie electrică. România, Polonia și Slovacia au furnizat țării, sâmbătă, energie electrică în regim de ajutor de urgență

România, Polonia și Slovacia au furnizat, sâmbătă, energie electrică Ucrainei, în regim de ajutor de urgență, din cauza bombardamentelor ruse care au lovit puncte nodale de la Harkov și Krivoi Rog. Kievul a anunțat că intenţionează să reia duminică exporturi minore de energie electrică, dar se aşteaptă la importuri substanţiale de energie în perioadele de vârf, relatează Biziday și News.ro.

România, alături de Polonia și Slovacia, a intervenit astfel pentru a doua oară, în decurs de două săptămâni, pentru a suplini capacitățile ucrainene distruse de aviația rusă.

Rețeua electrică ucraineană reușește cu greu să facă față distrugerilor cauzate de bombardamentele rusești, furnizorul național fiind nevoit să întrerupă prin rotație curentul.

Restricțiile de sâmbătă, în furnizarea curentului electric, în orașele Harkov, din est, și Krivoi Rog, din sud, au fost prelungite și pentru duminică.

Compania națională ucraineană precizează că ajutorul de energie furnizat de țările vecine nu a depășit 2% din consumul zilnic total al Ucrainei.

Totuși, după o serie de atacuri asupra sistemului său energetic, la sfârşitul lunii martie şi începutul lunii aprilie, Ucraina și-a mărit puternic importurile de energie electrică şi a oprit exporturile.

„Nu sunt planificate deficite de energie electrică sau asistenţă de urgenţă pentru ziua curentă”, a transmis Ministerul ucrainean al Energiei, într-un comunicat.

Potrivit oficialilor ucraineni, aproximativ 139 de megawaţi oră (Mwh) ar putea fi exportaţi duminică, cu importuri de 8.430 Mwh.

Distracție maximă pentru cei care adoră să meargă la săniuș: o pârtie mare organizată la Sângerei
Articolul anterior
O mamă din Cehia a fost asistată la naștere de 40 de medici. Care a fost motivul
Articolul următor