Se anunţă dezastru în turism: 15.000 de unităţi de cazare şi restaurante nu se vor mai deschide niciodată

Industria turismului şi HoReCa se află într-unul dintre cele mai dificile momente din ultimii ani, iar multe întreprinderi din acest sector economic riscă falimentul. Circa 15.000 de unităţi de cazare şi restaurante din România se vor închide definitiv.

„Ce se întâmplă din punct de vedere al antreprenorilor, din 40.000 de unităţi care funcţionează în ţară, probabil aproape 15.000 nu se vor mai deschide niciodată, adică 13.000 de antreprenori nu vor mai avea afaceri care să aibă angajaţi  şi care să livreze taxe şi impozite în această ţară”, spune Daniel Mischie, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, la care au participat şi alte organizaţii patronale din turism pentru a face un apel către autorităţi pentru sprijinirea industriei.

Cel mai afectat sector al businessului este cel de business, care se luptă cu greu să supravieţuiască având în vedere că în marile oraşe hotelurile au un grad mediu de ocupare de 20%, un nivel la care hotelierilor le este destul de dificil să menţină businessul în picioare.

„Hotelurile din oraşe sunt cele mai afectate, acolo unde gradul mediu de ocupare nu a depăşit 20%, iar 20% deja înseamnă pierdere fără discuţie, nu are cum să ţină businessul în picioare mai departe, are nevoie de un grad de ocupare de minim 35-40%, altfel pierde mii şi zecii de mii de euro”, spune Mohammad Murad, preşedintele FPTR.

Reprezentanţii patronatelor din turismul românesc au spus în cadrul conferinţei de presă că au existat multe promisiuni din partea atuorităţilor cu privire la sprijinul pentru această industrie, dar lucrurile nu s-au concretizat încă.

Guvernul român a adoptat măsura pentru acordarea de sprijin financiar pentru companiile din domeniul turismului, adică structuri de cazare, structuri de alimentaţie şi agenţii de turism, a căror activitate a fost afectată de criza pandemică, vor primi sub forma unor granturi 20% din scăderea cifrei de afaceri din 2020 raportat la 2019.

În ordonanţa de urgenţă care reglementează această măsură de sprijin, este prevăzut faptul că întreprinderile vor primii banii abia în vara acestui an, ceea ce înseamnă că ar fi prea târziu pentru multe întreprinderi din industrie.

sursa

Un tânăr s-a dat drept femeie și a intrat în în discuție online cu un bărbat, pe care uterior l-a șantajat

Un tânăr de 24 de ani, originar din Dondușeni, a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de șantaj.

Acesta, prin intermediul unui cont fals de pe o rețea de socializare, dându-se drept femeie, a intrat în discuție cu un bărbat de 55 de ani. După o săptămână de discuție, suspectul l-a convins pe interlocutor să-i expedieze imagini intime cu el.

Ulterior, l-a amenințat că va face publice pozele dacă nu-i achită 300 de euro.

Atunci suspectul s-a întâlnit cu victima și a primit prima tranșă de 100 de euro.
La sfârșitul lunii noiembrie victima a sesizat polițiștii. Suspectul a fost reținut în flagrant în timp ce primea a doua tranșă.

Pentru fapta comisă el riscă închisoare de la 7 la 10 ani cu amendă de la 92 500 la 117 500 de lei.

Accident grav în nordul țării! A fost implicat un microbuz cu pasageri

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident grav în preajma satului Gura Căinarului, raionul Florești. Impactul a avut loc în această dimineață în jurul orei 07:00. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de ofițerul de presă a Inspectoratului de Poliție Florești, Ina Banari, scrie realitatea.md.

„Un bărbat, de 63 de ani deplasîndu-se la volanul automobilului de modelul Volkswagen Sharan, pe traseul R13, în preajma satului Gura Căinarului, raionul Florești, preliminar, fără a se asigura, a ieșit la depășirea unui autocamion de mare tonaj, unde în timpul depășirii pe banda opusă de circulație s-a ciocnit frontal cu mijlocul de transport de modelul Mercedes, condus regulamentar, de un bărbat de 64 de ani, care transporta lucrători”, a precizat Banari.

În urma impactului conducătorul Volkswagen Sharan și trei femei de 63, 54 și 41 de ani din microbuz, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceștia au fost transportați de ambulanță la Spitalul Raional Florești.

Ambii șoferi au fost supuși tesrului Drager rezultatul final a fost de  0.00 mg/l.

La moment angajații de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești întreprind toate masurile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier.

Atenție, șoferi! Mâine va fi suspendat parțial traficul rutier pe strada Ismail

În atenția locuitorilor! Vineri, 9 decembrie, în intervalul 10:00 – 16:00, va fi suspendat parțial traficul rutier pe strada Ismail, în adiacentul podului din strada Ismail (în ambele direcții).

Responsabilii spun că măsura are loc în contextul în care vor fi efectuate lucrări de proiectare pentru reparația capitală a podului.

Direcția Generală de Transport Public și Căi de Comunicație va asigura eliberarea actelor permisive în modul stabilit pentru executarea lucrărilor, scrie realitatea.md.

Distracție maximă pentru cei care adoră să meargă la săniuș: o pârtie mare organizată la Sângerei
Articolul anterior
O mamă din Cehia a fost asistată la naștere de 40 de medici. Care a fost motivul
Articolul următor