Se elaborează un nou concept de alimentație în instituțiile de învățământ din Chișinău

Primăria municipiului Chișinău elaborează în prezent un nou concept de alimentație în instituțiile de învățământ din capitală, ce presupune revizuirea și modernizarea sistemului existent, logistică și achiziții din grădinițe, prin externalizarea procedurilor de achiziționare a produselor alimentare.

separator

Viceprimarul capitalei, Inga Ionesii, a menționat că APL Chișinău își propune reconceptualizarea sistemului actual de nutriție desfășurat în grădinițe, prin achiziționarea produselor alimentare la un preț competitiv pentru toate instituțiile și asigurarea tuturor copiilor cu aceleași produse alimentare, la un preț corespunzător.

,,În prezent, subdiviziunile teritoriale ale Direcției educație, tineret și sport și 5 combinate școlare din subordine, sunt responsabile de întreg procesul de mangament la capitolul alimentației copiilor. Acest model este depășit, netrasparent și nu asigură calitatea și siguranța produselor alimentare oferite copiilor și elevilor”, a menționat viceprimarul Inga Ionesii.

La rândul său, viceprimarul, Angela Cutasevici, a precizat că ideea proiectului este axată pe câteva componenete de bază, de regândire a sistemului de magament al calității la toate etapele procesului de alimentație: structura și calitatea meniurilor; managementul deșeurilor alimentare, educația alimentară etc.

,,În privința alimentației copiilor ne dorim un proces sigur, începând de la infrastructura de profil a instituției și până la produsul final, din farfuria micuților”, a spus Angela Cutasevici.

În context, primarul general, Ion Ceban a comunicat că implementarea procesului de externalizare a achizițiilor publice va începe treptat, începând în instituțiile de educație timpurie din capitală, ca mai apoi să fie preluat și în școli. Atribuțiile în acest sens urmează să fie preluate de Biroul din Moldova al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Un grup de hoți moldoveni reveniți din Europa ,,s-au mutat cu lucrul” pe teritoriul raionului Cahul
Articolul anterior
Alarmant! 156 de infectați cu Covid-19 la Centrul de Plasament al Persoanelor cu Dizabilități Mintale din satul Bădiceni
Articolul următor
Alte articole interesante