Se împlinesc 28 de ani de la trecerea în eternitate a artiștilor Doina și Ion Aldea-Teodorovici

Îndrăgiţii artişti Doina și Ion Aldea-Teodorovici au decedat în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, într-un tragic accident rutier, în drum de la București spre Chișinău.

separator

rtemagicc_ion_doina_aldea_teodorovici1-jpg

”S-au topit în suferinţele acestui pământ…n-au inventat nimic, ei pur și simplu au ars în cântecul lor”, declara după moartea lor tragică, marele poet și prieten al cuplului, Grigore Vieru.

Inimile lor gemene, au bătut în același ritm, pentru același ideal național, ideal pentru care au plătit cu propria viață.

Ion Aldea-Teodorovici și Doina Marin s-au căsătorit în 1981, iar ca duet s-au lansat în cadrul unei seri de creație a poetului Grigore Vieru, un an mai târziu.

Au participat la toate evenimentele care au marcat procesul de renaștere a românilor din Basarabia, cântând piese de un profund patriotism fiind primii care în anii 90 au cântat despre Limba Română, Tricolor, Mihai Eminescu, militând pentru idea unionistă și devenind un simbol al luptei pentru revenirea la adevăr în spațiul dintre Prut și Nistru.

La 27 august 1991, Ion și Doina Aldea Teodorovici au cântat pentru Suveranitate și Independență la Marea Adunare Națională, apoi au plecat, imediat, la Festivalul de la Mamaia, unde Doina avea să spună:

„Vin aici direct din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, să vă aduc salutul libertății noastre”.

sursa: www.radiochisinau.md

Regele Charles al III-lea şi soţia lui, Camilla, au deschis oficial scena concursului Eurovision 2023

Regele britanic Charles al III-lea şi soţia lui, Camilla, au prezentat scena oficială pe care se va desfăşura în luna mai concursul Eurovision 2023, cu ocazia unei vizite întreprinse miercuri în oraşul Liverpool din nordul Angliei şi în timpul căreia cuplul regal a dezvăluit că va urmări această competiţie muzicală, relatează Agerpres.

Король Чарльз и королева Камилла, Евровидение, Евровидение 2023, Евровидение где пройдет, король британии

Regele Charles al III-lea şi regina consoartă, ale căror încoronări vor avea loc cu doar câteva zile înaintea concursului Eurovision 2023, s-au întâlnit totodată cu reprezentanta Regatului Unit din acest an, Mae Muller, şi au luat parte la înregistrările pentru o emisiune TV de divertisment pentru copii, „Blue Peter”.

„Vom urmări concursul cu mare interes şi vă vom face galerie!”, a declarat regele Charles în timp ce discuta cu cântăreaţa Mae Muller.

Король Чарльз и королева-консорт Камилла с ведущими

Liverpool va găzdui marea competiţie muzicală europeană în numele Ucrainei, ţara care a câştigat ediţia de anul trecut, dar care nu poate să o organizeze în 2023 din cauza invaziei militare a Rusiei. Marea Britanie a ocupat locul al doilea la concursul din 2022.

La finalul unei numărători inverse la care au participat numeroşi spectatori, regele Charles şi regina Camilla au dezvăluit publicului general scena pe care se va desfăşura competiţia, apăsând pe un mare buton roz, care a dat startul unei serii de imagini colorate şi unor acorduri muzicale foarte ritmate.

Fetiță de 3 ani, salvată de un trecător în timp ce se îneca într-o piscină. Mama ei se distra la petrecere

Mama fetiței, în vârstă de trei ani, era în stare de ebrietate și nu a văzut că fiica ei, care se afla lângă piscină, începuse să se înece. Un trecător a sărit în apă, cu viteza luminii, și a salvat copilul.

Copilul plange? Iata 10 expresii pentru a-l linisti! | Superbebe.ro

Copilul a fost lăsat nesupravegheat de mama lui în timp ce aceasta era la petrecere, scrie Yahoo News.

Ofițerii de poliție care au sosit la Gilbert’s Resort din Key Largo, din Florida, au arestat-o ​​pe Yavelyn Fernandez, în vârstă de 28 de ani, după ce a fost găsită beată în altă parte a proprietății.

Oaspeții și personalul stațiunii nu au putut să o găsească multă vreme pe mama fetei. Când a fost găsită, s-a dovedit că femeia era beată criță.

Unul dintre oaspeții stațiunii a scos copilul din piscină în timp ce se îneca. Copilul nu purta niciun echipament de salvare.

Отель, улица, здание, курорт, Google Maps, скриншот

Catherine Zeta-Jones și Michael Douglas și-au felicitat fiica cu prilejul celor 20 de ani împliniți

Cel mai mic copil al cuplului, Carys, a împlinit 20 de ani săptămâna trecută și a primit sincere felicitări de la ambii părinți. Actrița britanică în vârstă de 53 de ani, câștigătoare a Oscarului, Catherine Zeta-Jones, care este căsătorită de mulți ani cu Michael Douglas, a distribuit un videoclip emoționant pe contul ei de Instagram în onoarea zilei de naștere a fiicei sale.

Кэтрин Зета-Джонс и Майкл Дуглас, м дочь, Кэтрин Зета-Джонс дети, Кэтрин Зета-Джонс фильмы, Майкл Дуглас дети

„Acum 20 de ani, în această zi, fiica mea Carys a venit în brațele mele și nu există o zi pe care să nu o prețuiesc. La mulți ani, frumoasă doamnă”, a semnat Zeta-Jones în videoclip.

În clip, micuța Carys își arată abilitățile de dans în fața unui lac.

Michael Douglas, în vârstă de 78 de ani, a împărtășit și el cuvinte calde în onoarea zilei fiicei sale. „Fiica mea dragă, Carys, la mulți ani ție!”, a semnat actorul o poză în care fata pozează pe canapea lângă chitara electrică.

„Acum că ai trecut de adolescență, să ai un an nou minunat, dragă! Te iubesc! Tata”.

Carys este cel mai mic copil din familia lui Michael și Catherine. Cuplul mai are un fiu de 22 de ani, Dylan. Douglas este, de asemenea, tatăl lui Cameron, fiul său în vârstă de 44 de ani, născut de fosta soție Diandra Looker.

Artistul în vârstă de 37 de ani, care lupta cu Covid-19, a decedat
Articolul anterior
Cutremur în România, resimțit în Republica Moldova! La ce oră s-a produs seismul?
Articolul următor