Se lansează cursele de zbor directe din Moldova către SUA. Acord bilateral a fost semnat

Pentru prima dată, un acord bilateral privind transportul aerian de tip „Open Sky” va fi încheiat între Republica Moldova și SUA.

separator

Acordul bilateral dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii a fost parafat (semnat preliminar) pe 3 noiembrie, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Documentul va stabili un cadru de cooperare în domeniul transportului aerian între cele două state, bazat pe principiile care guvernează funcționarea comunicațiilor aeriene bilaterale, regulile de siguranță a pasagerilor, taxele și certificatele de navigabilitate și competență.

Potrivit unui comunicat publicat de MEI, intrarea în vigoare a Acordului de Ceruri Deschise va crea condiții pentru lansarea zborurilor directe de la Chișinău către Statele Unite, ceea ce va facilita deschiderea pieței transportului aerian în Republica Moldova și diversificarea destinațiilor de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

De asemenea, va avea un impact pozitiv asupra consolidării relațiilor diplomatice și economice, facilitând cooperarea investițională între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii.

În plus, crearea spațiului aerian deschis cu Statele Unite va aduce avantaje economice impresionante Moldovei prin creșterea traficului de pasageri, precum și creșterea concurenței pe piața aeriană internă.

Potrivit acordului parafat, companiile aeriene din Moldova vor putea zbura spre Statele Unite. Procesul de examinare și inițiere a Acordului a fost accelerat de ministrul Economiei și Infrastructurii Sergiu Railean, după ce în aprilie a aceluiași an transportatorii aerieni au solicitat ajutor pentru obținerea permiselor necesare pentru zborurile către Statele Unite.

O tânără s-a dat în spectacol pe Tik Tok îmbrăcată în uniforma Poliției. Oamenii legii, pe urmele ei
Articolul anterior
O vedetă, în lacrimi. Fiul ei a ajuns la 190 de kilograme
Articolul următor
Alte articole interesante