Se lansează cursele de zbor directe din Moldova către SUA. Acord bilateral a fost semnat

Pentru prima dată, un acord bilateral privind transportul aerian de tip „Open Sky” va fi încheiat între Republica Moldova și SUA.

separator

Acordul bilateral dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii a fost parafat (semnat preliminar) pe 3 noiembrie, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Documentul va stabili un cadru de cooperare în domeniul transportului aerian între cele două state, bazat pe principiile care guvernează funcționarea comunicațiilor aeriene bilaterale, regulile de siguranță a pasagerilor, taxele și certificatele de navigabilitate și competență.

Potrivit unui comunicat publicat de MEI, intrarea în vigoare a Acordului de Ceruri Deschise va crea condiții pentru lansarea zborurilor directe de la Chișinău către Statele Unite, ceea ce va facilita deschiderea pieței transportului aerian în Republica Moldova și diversificarea destinațiilor de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

De asemenea, va avea un impact pozitiv asupra consolidării relațiilor diplomatice și economice, facilitând cooperarea investițională între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii.

În plus, crearea spațiului aerian deschis cu Statele Unite va aduce avantaje economice impresionante Moldovei prin creșterea traficului de pasageri, precum și creșterea concurenței pe piața aeriană internă.

Potrivit acordului parafat, companiile aeriene din Moldova vor putea zbura spre Statele Unite. Procesul de examinare și inițiere a Acordului a fost accelerat de ministrul Economiei și Infrastructurii Sergiu Railean, după ce în aprilie a aceluiași an transportatorii aerieni au solicitat ajutor pentru obținerea permiselor necesare pentru zborurile către Statele Unite.

Un tânăr s-a dat drept femeie și a intrat în în discuție online cu un bărbat, pe care uterior l-a șantajat

Un tânăr de 24 de ani, originar din Dondușeni, a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de șantaj.

Acesta, prin intermediul unui cont fals de pe o rețea de socializare, dându-se drept femeie, a intrat în discuție cu un bărbat de 55 de ani. După o săptămână de discuție, suspectul l-a convins pe interlocutor să-i expedieze imagini intime cu el.

Ulterior, l-a amenințat că va face publice pozele dacă nu-i achită 300 de euro.

Atunci suspectul s-a întâlnit cu victima și a primit prima tranșă de 100 de euro.
La sfârșitul lunii noiembrie victima a sesizat polițiștii. Suspectul a fost reținut în flagrant în timp ce primea a doua tranșă.

Pentru fapta comisă el riscă închisoare de la 7 la 10 ani cu amendă de la 92 500 la 117 500 de lei.

Accident grav în nordul țării! A fost implicat un microbuz cu pasageri

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident grav în preajma satului Gura Căinarului, raionul Florești. Impactul a avut loc în această dimineață în jurul orei 07:00. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de ofițerul de presă a Inspectoratului de Poliție Florești, Ina Banari, scrie realitatea.md.

„Un bărbat, de 63 de ani deplasîndu-se la volanul automobilului de modelul Volkswagen Sharan, pe traseul R13, în preajma satului Gura Căinarului, raionul Florești, preliminar, fără a se asigura, a ieșit la depășirea unui autocamion de mare tonaj, unde în timpul depășirii pe banda opusă de circulație s-a ciocnit frontal cu mijlocul de transport de modelul Mercedes, condus regulamentar, de un bărbat de 64 de ani, care transporta lucrători”, a precizat Banari.

În urma impactului conducătorul Volkswagen Sharan și trei femei de 63, 54 și 41 de ani din microbuz, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceștia au fost transportați de ambulanță la Spitalul Raional Florești.

Ambii șoferi au fost supuși tesrului Drager rezultatul final a fost de  0.00 mg/l.

La moment angajații de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești întreprind toate masurile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier.

Atenție, șoferi! Mâine va fi suspendat parțial traficul rutier pe strada Ismail

În atenția locuitorilor! Vineri, 9 decembrie, în intervalul 10:00 – 16:00, va fi suspendat parțial traficul rutier pe strada Ismail, în adiacentul podului din strada Ismail (în ambele direcții).

Responsabilii spun că măsura are loc în contextul în care vor fi efectuate lucrări de proiectare pentru reparația capitală a podului.

Direcția Generală de Transport Public și Căi de Comunicație va asigura eliberarea actelor permisive în modul stabilit pentru executarea lucrărilor, scrie realitatea.md.

O tânără s-a dat în spectacol pe Tik Tok îmbrăcată în uniforma Poliției. Oamenii legii, pe urmele ei
Articolul anterior
O vedetă, în lacrimi. Fiul ei a ajuns la 190 de kilograme
Articolul următor