Se moare pe capete din cauza Covid-19, în Bulgaria și Ucraina. Un nou bilanț alarmant

Bulgaria a raportat, marţi, un număr record de decese și de infectări cu Covid, în contextul în care al patrulea val al pandemiei supune unor provocări imense sistemul de sănătate din ţara cu cea mai mică rată a vaccinării din Uniunea Europeană, relatează Reuters. La rândul său, Ucraina a înregistrat un record al deceselor din cauza Covid-19, 734 de oameni au murit în interval de 24 de ore.

În faţa creşterii numărului de infectări, ţara cu o populaţie de 7 milioane de locuitori a introdus obligativitatea certificatului sanitar pentru accesul în majoritatea locurilor publice închise.

Noile restricţii au dus la proteste şi unele partide au acuzat guvernul interimar că nu a reuşit să gestioneze criza pandemică înaintea alegerilor parlamentare anticipate stabilite pentru 14 noiembrie.

În Bulgaria doar 24% dintre adulţi sunt vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă, în timp ce media la nivelul UE este de 74%.

La rândul său, Ucraina a raportat un număr record al deceselor cauzate de COVID-19 în interval de 24 de ore. Acest indicator a ajuns marţi la 734, faţă de precedentul record, de 614 decese, înregistrat în 22 octombrie, notează Reuters.

În ultima zi au fost consemnate 19.120 noi cazuri de COVID-19 în Ucraina. De la începutul pandemiei această ţară, cu o populaţie de aproximativ 41,5 milioane de locuitori, a înregistrat până acum 2,8 milioane de cazuri, dintre care 64.936 fatale, potrivit Agerpres.

Un moldovean a primit cadou un permis de conducere fals, iar la frontieră l-a ascuns în pantof
Articolul anterior
Scandal într-un autobuz din Capitală din cauza măștii de protecție. O femeie a leșinat
Articolul următor
Alte articole interesante