Secretar de stat la Ministerul Educaţiei, despre învăţământul la distanţă: rolul părinţilor este crucial

Părinții au un rol crucial în cadrul învăţământului la distanţă, impus de condiţiile pe timp de pandemie. Opinia a fost exprimată de Natalia Grîu, secretar de stat la Ministerul Educaţiei, la postul public de televiziune Moldova1.

separator
Secretarul de stat a menţionat că în această perioadă este foarte important ca părinţii şi cadrele didactice să fie alături de elevi şi în acest context MECC a lansat Campania Naţională „Sunt RESPONSABIL. Clasa mea este ACASĂ” în cadrul căreia sunt realizate mai multe activităţi, în special organizarea formărilor naţionale pentru instruirea cadrelor didactice în vederea folosirii platformelor educaţionale gratuite.

„Învăţământul la distanţă presupune o coordonare şi mai riguroasă şi mai responsabilă din partea tuturor actorilor educaţionali implicaţi. Întotdeauna părinţii au fost un partener, dar acum, în contextul învăţământului la distanţă rolul părinţilor este unul crucial, este foarte important. Ei sunt acei mediatori care vor asigura legătura firească dintre pedagog şi elev, iar profesorul la rândul său trebuie să demonstreze în continuare măiestrie didactică şi să fie acel mentor, acel ghid care este alături de copil”, a declarat Natalia Grîu, potrivit trm.md.

MECC a iniţiat lecţii publice pentru pregătirea elevilor pentru examenele de absolvire. Lecţiile sunt transmise de luni până vineri la postul public de televiziune Moldova1.

5 aprilie: Încă 112 cazuri de Covid-19, în Moldova. Bilanțul total urcă la 864 persoane infectate
Articolul anterior
Video! Revolta unei femei internate cu Covid-19, la Spitalul din Soroca
Articolul următor
Alte articole interesante