Secretarul de stat, medicul epidemiolog Constantin Râmiș: ,,Riscăm să avem o acutizare a situației epidemiologice privind Covid-19”

După două luni de carantină, în mod neașteptat, Republica Moldova înregistrează o ascensiune a cazurilor noi de Covid-19, în special în municipiul Chișinău. Lanțurile de transmitere a virusului nu au fost întrerupte, acest lucru datorându-se cetățenilor infectați care, în mare parte nu știu că sunt infectați, nu respectă măsurile sanitare impuse și transmit virusul persoanelor sănătoase din jurul lor. Odată cu relaxarea măsurilor restrictive, situația s-ar putea înrăutăți.

separator

După prezentarea datelor statistice la zi, Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, medicul epidemiolog Constantin Rîmiș a venit cu un apel către toți cetățenii:

,,Vin cu un apel către toți. Observați numărul crescut de cazuri înregistrate. Reiterăm apelul de respectare a măsurilor preventive de sănătate publică, antreprenori, agenți economici și fiecare dintre indivizi.

Dacă nu vom respecta măsurile de sănătate publică, cerințele elementare de evitare a aglomerărilor, respectarea distanței, igiena mainilor, eticheta tusei, măști de protecție, vom avea o acutizare a situației epidemiologice, iar acest lucru nu este unul dorit.

În acest context, rog să depunem efort, fiecare individual, în lupta cu virusul. Numai prin eforturi comune vom putea combate această pandemie cu Covid-19”, a spus Constantin Rîmiș.

Un nou focar de Covid-19. Situație alarmantă la Spitalul Raional Strășeni
Articolul anterior
Deplasări fără carantină de 14 zile între Bulgaria, Grecia şi Serbia, de la 1 iunie
Articolul următor
Alte articole interesante