Secție din Iași, deschisă pentru 1.600 de moldoveni care domiciliază la o singură adresă

O secție de votare din județul Iași, cu 1.693 de alegători înscriși pe listă, a avut o prezență la vot de 0% la alegerile locale 2020.

separator

Secţia a fost deschisă pentru o singură adresă, la care „domiciliază” toți cei peste 1.600 de alegători, toţi din Republica Moldova, transmite digi24.ro.

Situaţia unică s-a înregistrat la Şcoala Gimnazială Măcăreşti, comuna Prisăcani, acolo unde au fost organizate două secţii de votare: 589 şi 590. La prima secţie, prezenţa a fost de 0%, din 1.693 de alegători înscrişi pe listă, iar la cea de-a doua prezenţa a fost de 52%, din 508 de alegători înscrişi pe listă.

Primarul din Prisăcani, Ghiorghi Stanciu, a explicat pentru sursa citată că secția 589 a fost înființată pentru o singură adresă la care au domiciliul 1.693 de alegători, toți din Republica Moldova. Membrii secției de votare 589 ar fi votat la secția la care sunt arondați, respectiv 590 amenajată în aceeași școală.

„Sunt toți cetățeni din Republica Moldova care au primit cetățenie română și ulterior și-au stabilit domiciliul aici, toți figurează la aceeași adresă, care este arondată secției respective. Este o asociație care i-a sprijinit pe aceștia să poată avea domiciliu în Măcărești”, a declarat primarul din Prisăcani.

El a mai spus că inclusiv persoana care i-ar fi luat în spațiu pe ceilalți alegători este tot din Republica Moldova.

Încă un medic pentru copii, din Capitală, ucis de Coronavirus. Mesajul colegilor
Articolul anterior
O femeie care se întorcea de la Moscova a decedat pe Aeroportul Chișinău
Articolul următor
Alte articole interesante