Secțiile de terapie intensivă din spitalele din țară sunt pline. Chiar dacă sunt pe cale de a fi intubați, mulți pacienți nu cred în Covid

Secțiile de terapie intensivă din spitalele din țară s-au umplut până la refuz. Statisticile arată că tot mai multe persoane pierd lupta cu noul coronavirus.

Medicii susțin că pacienții care ajung să dezvolte forme severe ale bolii au ignorat primele simptome sau s-au tratat de sinestătător. În consecință, toate cele 47 de paturi din secția de terapie intensivă a institutului de Medicină Urgentă din Capitală sunt ocupate, iar dintre toți pacienții internați, doar o singură persoană este vaccinată, scrie glasul.md.

Nici la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga” situația nu este mai buă. Potrivit șefului secției COVID, Alexandru Botizatu, în fiecare zi moare câte un pacient, deși nici acum unii pacienți care ajung să fie intubați nu cred în existența noului coronavirus.

În ultima perioadă, tot mai des ajung să fie internate familii întregi. În prezent, în spitalele din țară se tratează de COVID aproape două mii de persoane, dintre care 162 sunt în stare extrem de gravă și 13 sunt intubați.

Povestea a doi frați veniți din Israel în Moldova ca să studieze stomatologia
Articolul anterior
Un român a murit la fiecare 8 minute, în ultimele 24 de ore, din cauza Covid. 92% dintre decedaţi erau nevaccinați
Articolul următor