Securitate bancară și antifraudă – campania Moldindconbank care te învață cum să te protejezi de escroci

Moldindconbank lansează inițiativa de prevenire și combatere a fraudelor ”Securitate bancară și antifraudă”, care are drept obiectiv educarea cetățenilor, indiferent de banca la care se deservesc, cu privire la pericolele la care sunt expuși. 

Suntem convinși că limbajul securității financiare este universal, iar fiecare deținător de card bancar poate preveni o tentativă de fraudă, precum și să învețe oamenii dragi cum să se ferească de escroci.

Alexander Picker, președintele Moldindconbank:

Pentru Moldindconbank, siguranța banilor clienților noștri și a datelor personale ale acestora este primordială. Cetățenii au încredere în bancă și, respectiv, noi ne asumăm extrem de serios responsabilitatea de a-i proteja de orice fraudă, indiferent că este lansată în mediul online, prin telefon sau alt canal de comunicare. Moldindconbank acționează prin diverse sisteme complexe de monitorizare pentru identificarea și combaterea fraudelor, însă suntem convinși că informarea continuă este esențială. De aceea, am decis să lansăm o campanie amplă, prin care ne propunem să familiarizăm populația cu privire la noile tipuri de fraudă, metodele de protecție și cum să recunoască o tentativă de fraudă”.

Campania a debutat prin lansarea unui spot, care demonstrează că grija se învață de acasă și poate fi arătată oricui, indiferent de generație. În următoarele luni, banca va utiliza toate mijloacele de comunicare pentru a informa clienții. Totodată, ei pot oricând apela la sfaturi de protecție împotriva fraudelor, precum și afla informație utilă, bine structurată într-o pagină dedicată pe site-ul băncii. 

Pentru a garanta siguranța clienților, Moldindconbank întreprinde mai multe măsuri de securitate, printre care codurile de autentificare a tranzacțiilor în mediul online, validarea plăților prin 3D secure, blocarea/deblocarea cardului prin aplicație, utilizarea softurilor moderne etc. Toate aceste acțiuni și multe altele confirmă angajamentul băncii de a proteja clienții săi în mediul virtual. Totuși, e necesar ca fiecare să fie vigilent și să se gândească de două ori, pentru a nu deveni victimă într-o singură clipă. 

Dacă ai suspiciune sau ești convins că ai fost contactat de escroci și ești client Moldindconbank, ia legătura cu noi la numărul 022 71 71 71.

Moldindconbank – mereu alături!

Din cauza poleiului, mai multe camioane staționează pe carosabil, în raionul Râșcani

Traseul R7, satul Șaptebani raionul Rîșcani: Din cauza poleiului format, mai multe camioane staționează pe partea carosabilă, anunță Poliția.

Polițiștii sunt la fața locului și acordă ajutor șoferilor.

Ninge, în aceste momente, în mai multe raioane din nordul țării

Ninge, în aceste momente, în mai multe raioane din nordul țării. Polițiștii sunt prezenți pe trasee, pregătiți să intervină în ajutor șoferilor, în caz de necesitate, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Oamenii legii îndeamnă șoferii să fie prudenți la drum.

Descinderi într-un dosar de spălare de bani: este vizat un polițist șef de la IP Ciocana

SPIA și Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale PCCOCS au desfășurat percheziții într-un dosar de spălare de bani și practicarea ilicită a activității de întreprinzător, vizând un șef de sector din cadrul IP Ciocana, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Mai multe percheziții au fost desfășurate la 21.11.2024, de către ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), într-o cauză penală pornită pe faptul spălării de bani și practicarea ilicită a activității de întreprinzător în care este vizat un șef de sector din cadrul IP Ciocana al IGP (art. 241 și art. 243 din Codul penal al Republicii Moldova).Potrivit materialelor cauzei, începând cu luna martie 2023, entitatea economică fondată de către soția șefului de sector vizat, și-a desfășurat activitatea ilegal în lipsa autorizațiilor necesare eliberate de Consiliul mun. Chișinău și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, generând profituri semnificative. Pentru a ascunde originea ilicită a acestor fonduri, șeful de sector menționat a disimulat veniturile obținute prin tranzacții fictive, inclusiv vânzarea unor cantități mari de metale feroase și neferoase către o altă entitate economică. Astfel, în conturile bancare a soției funcționarului vizat au fost transferate mijloace financiare în sumă de peste 400.000 de lei.În cadrul acțiunilor de urmărire penală, desfășurate la domiciliile funcționarului și administratorului entității economice, mijloacelor de transport utilizate, precum și la sediul companiei implicate, au fost ridicate documente contabile și juridice, acte referitoare la achiziția metalelor, dispozitive electronice, carduri bancare și alte probe relevante pentru investigație.

Acțiunile de urmărire penală continuă, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cauzei, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Maia Sandu pleacă în România sâmbătă. Va fi premiată la Timișoara
Articolul anterior
Salvată de la moarte! O pacientă a fost resuscitată cu succes de o echipă de medici de pe o ambulanță, din Hâncești
Articolul următor