Ședințe foto de lux! Cât dau moldovenii pentru o sesiune foto în perioada sărbătorilor de iarnă

În ultimii ani, ședințele foto în studio au devenit tot mai populare, atrăgând clienții care își doresc să surprindă momente importante din viața lor într-un cadru de poveste. Fie că este vorba de sesiuni de familie, de cuplu sau pentru evenimente speciale, studiourile foto oferă condițiile perfecte pentru imagini impecabile, scrie realitatea.md.

Moldovenii sunt gata în continuare să scoată sute și mii de lei din buzunare, însă aleg cu grijă locația și fotograful. Redacția realitatea.md a cercetat ofertele de pe piață și vă spunem care sunt cele la mare căutare.

Rulota vintage în aer liber, preferata moldovenilor în 2023, este la mare căutare și în acest an. Arenda pentru o oră în această zonă de poveste costă 800 lei pentru 2 – 6 membri. Pentru zăpadă artificială, se achită suplimentar 200 de lei. Fotograful se achită separat, în funcție de preferințele clientului. Prețurile încep de la 1.000 de lei și pot depăși 3.000, dacă vă doriți cele mai calitative fotografii.

Pentru moldovenii care preferă căldura în locul frigului de afară, studiourile de tip închis rămân alegerea de top, în special dacă aveți pici mici la sesiune. În Chișinău, aceste locații apar, în fiecare an, ca ciupercile după ploaie. Clienții sunt atrași de decoruri exclusiviste, zone foto diverse, care să nu să se repete, iar în același timp să rezoneze cu trăirile lor interioare.

În studioul de tip închis de mai jos, clienții pot rezerva una din cele trei camere cu stiluri diferite or pe toate la pachet. Prețul depinde de tipul camerei, decorul amenajat, dar și de ziua în care vrei să faci sesiunea foto. De luni și până joi, clienții vor scoate din buzunare între 550 și 1.100 lei, iar de vineri și până duminică, atunci când solicitări sunt mai multe, între 650 și 1.200 lei. Menționăm că prețul este stabilit pentru o sesiune foto de 55 de minute, valabil pentru un grup de maxim cinci persoane, (pentru alte persoane se achită 50 de lei suplimentar). Iar rezervarea se face în avans și costă 300 de lei. În preț nu este inclusă remunerarea unui fotograf.

Un alt studiou de tip închis pune la dispoziția clienților șapte camere cu stiluri complet diferite. Administratorul ne-a spus că până la sfârșitul lunii noiembrie, prețul pentru 55 de minute de sesiune foto a fost 1.000 de lei. Din luna decembrie, când solicitări apar tot mai multe, tariful a crescut la 1.500 de lei. Anul trecut, același studiou cerea 700 de lei pe o oră de sesiune foto pentru o cameră. În preț nu este inclusă remunerarea unui fotograf.

Primăria din Bălți a redus programul de lucru pentru economisirea energiei electrice

Primăria municipiului Bălți a decis să modifice programul de lucru al angajaților pentru a reducere consumul de energie electrică în contextul stării de urgență, scrie IPN.

Potrivit unei dispoziții semnate de primarul Alexandr Petkov pe 13 ianuarie 2025, noul program intră în vigoare imediat și stabilește un interval orar fix, între 08:00 și 16:30, cu o pauză de masă de 30 de minute, între 12:00 și 12:30.Decizia vine ca răspuns la recomandările Comisiei pentru Situații Excepționale, din 27 decembrie 2024, prin care au solicitat autorităților publice să adopte măsuri pentru economisirea resurselor energetice.Primăria a suspendat, de asemenea, toate graficele individuale de lucru stabilite anterior.Autoritățile locale mulțumesc cetățenilor pentru înțelegere și colaborare în această perioadă, subliniind că măsurile adoptate au scopul de a sprijini funcționarea eficientă a instituției în condiții dificile.Primarul a subliniat că măsura este temporară și adaptată situației excepționale.

Crește consumul de energie: Astăzi a constituit cu 18% mai mult decât ieri

Energocom estimează pentru astăzi o creștere cu 18% a consumului de energie electrică pe malul drept al Nistrului, în comparație cu ziua de duminică, transmite IPN.

Cifra este mai mare și decât lunea trecută, cu 2%.

Energocom informează că a rezervat capacitatea comercială necesară la hotarul cu România, pentru a suplimenta cererea internă de electricitate cu importuri.Astfel, pentru data de 13 ianuarie, Republica Moldova își va asigura necesarul de energie electrică de la centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de la instalațiile locale de energie regenerabilă, precum și cu electricitatea importată, pe bază de contracte bilaterale și de pe bursă, notează sursa.

Republica Moldova va apela marți la energie de urgență, în intervalul 16:00-19:00

Pentru 14 ianuarie se planifică un consum de energie electrică pe malul drept al râului Nistru similar cu cel din data de 13 ianuarie. Din cauza limitei de capacitate a interconexiunii cu România (cumulat pe Piața pentru ziua următoare și pe Piața intrazilnică) nu a fost posibilă rezervarea integrală a capacității, anunță Energocom, citat de IPN.

Prin urmare, în intervalul orelor 16:00-19:00, pentru a-și acoperi prognozele de consum, Republica Moldova va apela la energie de urgență.„Pentru a nu avea deconectări de energie, operatorul de transport Moldelectrica va solicita de la operatorul de transport din România Transelectrica energie ca să poată să fie acoperit necesarul de consum. Deconectări nu vom avea”, a precizat pentru IPN consilierul directorului Energocom, Victor Bînzari.Cetățenii sunt îndemnați să reducă consumul de energia electrică pentru a putea micșora presiunea pe întreg sistemul.Potrivit Energocom, restul electricității necesare pentru data de 14 ianuarie va fi livrată de centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de centralele de energie regenerabilă, precum și suplimentată cu energia importantă, atât în baza contractelor bilaterale, cât și de pe bursă.

Accident în lanț în apropiere de Cornești, azi dimineață. Ar fi fost provocat de o șoferiță de 23 de ani
Articolul anterior
Din 1 ianuarie 2025 „Gazprom” nu va mai livra gaz către R. Moldova
Articolul următor