Șefa Fiscului din Kiev, acuzată de fraudă de milioane de dolari. Teancuri de bani și bijuterii, găsite în locuința ei în timpul unor percheziții

Serviciul de securitate ucrainean (SBU) a anunțat, miercuri, că a efectuat zeci de percheziții la mai mulți oficiali corupți și agenți ruși, relatează The Guardian. Noile acțiuni fac parte din campania anticorupție care se derulează deja de câteva săptămâni.

SBU a anunțat că șefa autorității fiscale din Kiev, o femeie al cărei nume nu a fost dat publicității, este cea vizată de anchetă. Aceasta este acuzată că a abuzat de „puterea și poziția sa oficiale”, împreună cu alți membri ai instituției.

În timpul unui raid la casa femeii, anchetatorii au găsit 158.000 de dolari, 530.000 de grivne ucrainene, 2.200 de euro în numerar și o serie de bijuterii scumpe, îmbrăcăminte de designer și ceasuri de aur de lux.

Autoritățile au publicat și fotografii cu banii gheață găsiți în locuința ei.

Șefa Fiscului din Kiev, acuzată de fraudă de milioane de dolari. Teancuri de bani și bijuterii, găsite în locuința ei în timpul unor percheziții
Foto: Biroul de Investigații al Ucrainei

Pe lângă sumele în numerar, procurorii spun că femeia nu poate justifica active de 1,4 milioane de dolari.

Anchetatorii au susținut că stilul de viață al femeii nu se potrivea cu venitul ei declarat în calitate de șef al biroului fiscal principal al capitalei. Ea deține trei apartamente în oraș cu o valoare totală de 1 milion de dolari, o casă lângă Kiev în valoare de aproximativ 200.000 de dolari și două mașini în valoare de aproximativ 150.000 de dolari.

De asemenea, s-a descoperit că șoferul ei avea o mașină de 100.000 de dolari înmatriculată pe numele său, deși „venitul bărbatului în ultimii ani nu a fost mai mare de 8.000 de dolari”, a susținut SBI.

Campania anticorupție de la Kiev

Tot miercuri, reședința omului de afaceri Igor Kolomoiski, un fost aliat politic al președintelui Zelenski, a fost, de asemenea, percheziționată în cadrul unei investigații privind suspiciunea de evaziune a taxelor vamale legate de producătorul ucrainean de petrol Ukrnafta și rafinăria Ukrtatnafta.

Imperiul media deținut de Kolomoiski, care este deja pus sub sancțiunile Statelor Unite pentru presupusa sa implicare în „corupție semnificativă”, a ajutat la popularizarea lui Zelenski ca actor de comedie și apoi i-a susținut cariera politică. Kolomoiski a negat comiterea vreunei infracțiuni.

A fost doar ultimul episod din campania puternică anticorupție demarată în ultimele săptămâni de Kiev. O serie de oficiali ucraineni au fost forțați să demisioneze săptămâna trecută pe fondul acuzațiilor de corupție, iar Volodimir Zelenski a promis că practicile care erau larg răspândite înainte de război nu vor fi lăsate să continue.

Schimbările au fost anunțate după arestarea și demiterea de săptămâna trecută a lui Vasil Lozinski, ministrul infrastructurii, în legătură cu acuzațiile de umflare a prețului echipamentelor de iarnă, inclusiv a generatoarelor, și că ar fi sifonat 400.000 de dolari. Aproximativ 38.000 de dolari în numerar au fost găsite în biroul său.

sursa

Un preot din Moscova a bătut o pensionară care vindea flori la câțiva metri distanță

Un pretins sjulitor al bisericii din Moscova a agresat o bătrână, ziua în amiaza mare. Bărbatul agresiv cerea de pomană lângă stația de metrou Marksistskaia, iar pensionara vindea flori la câțiva metri distanță. Presupusul preot a lovit-o pe femeie cu piciorul, în timp ce ținea o icoană în mâini.

Un preot din Moscova a agresat o pensionară: A lovit-o cu piciorul

Canalul Baza relatează că pensionara ar fi decis să-și comercializeze florile puțin mai aproape de locul în care cerșea preotul. Reieșind din imaginile surprinse, „concurentul” nu a apreciat inițiativa femeii, transmite realitatea.md.

Fără să lase icoana din mâini, bărbatul a lovit-o pe bătrână cu piciorul. Cu ochii în lacrimi, femeia a cerut ajutorul trecătorilor.

În cele din urmă, femeia s-a dovedit a fi mai bună la suflet decât preotul, refuzând să cheme ambulanța și poliția.

Mark Zuckerbeg a devenit tată a treia oară

Mark Zuckerbeg, cofondatorul Facebook, a devenit tată din nou. Soția lui, Priscilla, a născut o fetiță, care a primit numele Aurelia.

Fericire în familia lui Mark Zuckerberg: A devenit tată de fetiță

„Bine ai venit pe lume, Aurelia Chan Zuckerbeg. Ești o mică binecuvântare”, a scris acesta pe Facebook.

Mark Zuckerberg este un antreprenor, dezvoltator de software și filantrop american care este cel mai bine cunoscut ca co-fondator și CEO al Facebook, cea mai mare platformă de socializare din lume.

Născut pe 14 mai 1984, la New York, Zuckerberg a dezvoltat de la o vârstă fragedă un interes pentru calculatoare și programare.

A urmat cursurile Universității Harvard, unde a lansat prima versiune a Facebook în 2004 ca site de rețea socială pentru studenții de la Harvard.

Ce spune taxatoarea din troleibuzul care a lovit mortal o copilă în Capitală

Taxatoarea din troleibuzul care a lovit mortal o copilă susține că fata nu a trecut regulamentar strada.

Totodată, ea susține că troleibuzul s-a oprit la trecerea de pietoni, iar după ce toate persoanele au traversat strada, troleibuzul a început să-și ia viteză, moment în care fetița a alergat înaintea mijlocului de transport pentru a traversa, însă nu a reușit și a ajuns sub roți.

Poliția are o altă versiune. Oamenii legii spun că fata traversa strada regulamentar, transmite protv.md, conform www.stiri.md.

Amintim că acest caz a avut loc în sectorul Ciocana al Capitalei. Copila lovită mortal avea 12 ani. Mai jos, video:

Doi șoferi români care veneau din Marea Britanie au fost jefuiți de mii de euro, în Cehia. Tâlharii le-au luat și duba, jaful a fost filmat
Articolul anterior
Ramzan Kadîrov vrea să fie numit „Tatăl poporului” din Cecenia
Articolul următor