Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, vrea ședințe publice de judecată: ,,Va fi clar cine comite ilegalități”

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, consideră că cea mai periculoasă manifestare a corupției este în sistemul de justiție. Ea vrea ca documentele și ședințele de judecată să devină publice. 

Veronica Dragalin explică de ce a părăsit SUA: Am câștigat bani, dar acum  vreau să îmi ajut țara - NewsMaker

În același timp, conform ei, populația trebuie motivată să denunțe procurorii și judecătorii care cer mită, relatează IPN. Declarațiile au fost făcute la Forumul Reformarea Justiției și Combaterea Corupției 2022.

„Este extrem de importantă transparența în sistemul de justiție. E ceea ce nu există în Republica Moldova – ședințele au loc cu ușile deschise, actele nu se publică. Și eu văd o rezistență foarte-foarte mare în sistem să nu deschidem ușa și să nu arătăm ce se întâmplă. De ce un procuror sau un judecător a luat o decizie sau alta. Să deschidem ușa pentru mass-media, să vadă documentele și atunci va fi clar care sunt procurorii sau judecătorii care nu aplică legea și comit ilegalități. Vreau să fac tot ce-i posibil ca Procuratura Anticorupție să fie mai transparentă. Aceasta îi va ajuta inclusiv pe cei onești din sistem. Va fi mai clar cine sunt cei onești și cine sunt criminalii”, afirmă oficiala.

Mai mult, Veronica Dragalin susține că persoanele care oferă mită încurajează fenomenul corupției și deciziile ilegale. Ea își dorește să poată crea grupuri de lucru formate și de ofițerii din alte instituții, cum ar fi cei din Serviciul protecție internă și anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne sau din alte structuri și competențe de a solicita Consiliului Superior al Magistraturii ridicarea imunității unui judecător.

sursa: www.realitatea.md

O bunicuță de 96 de ani nu se lasă de sport nici de ziua ei. Și-a sărbătorit aniversarea la sală
Articolul anterior
În rând cu liderii lumii! Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va lua parte la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a
Articolul următor