Șeful ANSP este împotriva organizării Paștelui Blajinilor în iunie: În sate vin oameni din Chișinău și din toate raioanele țării

Organizarea Paștelui Blajinilor în luna iunie este o decizie greșită, în contextul în care numărul de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus rămâne a fi ridicat, a opinat șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în cadrul emisiunii Puterea a 4-a. Nicolae Furtuna a ținut să precizeze că și în satele mai puțin populate se adună oameni din toate raioanele țării, iar riscul de contaminare este mare.

separator
„Ce se întâmplă dacă înmormântările se fac fără praznicele fastuoase. Noi ne-am debarasat de o modă proastă moldovenească. Puteți să mă criticați pentru asta. Multe lucruri de care ne-am debarasat în perioada pandemiei s-au produs și nu am făcut anul acesta Paștele Blajinilor. Și sincer să vă spun, mi-i frică să-l facem în iunie. Eu încă sunt împotrivă, pentru că și în cel mai mic sat cu 400 de locuitori se duc oameni din toate raioanele țării. Și acolo se face un cocktail, că Molotov se odihnește”, a declarat șeful ANSP, potrivit unimedia.info.

Celebrarea sărbătorii Paștile Blajinilor, care trebuie să aibă loc la o săptămână după Paști, a fost amânată pentru datele de 6, 7 și 8 iunie 2020, în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt (a Cincizecimii).

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a murit din cauza virusului Covid-19
Articolul anterior
Scăpăm de pandemie. Infectările cu noul coronavirus scad la nivel mondial
Articolul următor
Alte articole interesante