Șeful ANSP: în Moldova, se aşteaptă o creştere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus

Se aşteaptă o creştere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar ţara noastră atinge treptat vârful epidemiei de Covid-19.

separator

Precizarea a fost făcută de către directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul unei conferințe de la Ministerul Sănătății. Acesta a mai spus că putem să ne așteptăm la un al doilea val de îmbolnăviri, în această toamnă sau iarnă și că nu e timpul ca oamenii să se relaxeze și să uite de restricții.

”Fiind o infecție cu mecanism aerogen de transmitere, ea se va repeta probabil. Această infecție probabil că va fi comparativ cu gripa sezonieră pe care o înregistrăm în fiecare sezon”, a afirmat directorul ANSP, Nicolae Furtună.

În cadrul conferinței ministerului Sănătății, Nicolae Furtună a mai spus că această perioadă este foarte importantă și a îndemnat oamenii să nu să se relaxeze, ci să continue să respecte recomandările specialiștilor, pentru că pericolul încă nu a dispărut.

”De mâine nimeni nu dă mâinile în jos. Totul este în mâinile noastre și totul depinde de noi. Cu cât mai ascultători și mai docili vom fi recomandărilor făcute de către autoritățile competente din țară, cu atât vom putea mai simplu și mai repede în timp să revenim la ceea ce numim noi normalitate”, a menționat directorul ANSP, Nicolae Furtună.

Până în prezent au fost efectuate 35 de mii de teste. De la depistarea primului caz de COVID-19 în țara noastră, nu a fost înregistrat niciun caz repetat de îmbolnăvire.

sursa: www.publika.md

Unicul oraș din țara noastră care a raportat doar un singur caz de Covid-19
Articolul anterior
Ea este noua iubită a lui Brad Pitt. Femeia care l-a cucerit pe celebrul actor
Articolul următor
Alte articole interesante