Şeful grupării ruse Wagner insultă conducerea militară din Rusia într-un nou video cu cadavre ale luptătorilor

Liderul grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, s-a plâns de lipsa de muniţie şi a proferat insulte la adresa ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi a şefului Statului Major General al Forţelor Armate ale Rusiei, Valeri Gherasimov, transmite vineri EFE, preluat de Agerpres.

Prigojin a amenințat chiar că își va retrage luptătorii de la Bahmut FOTO Profimedia Prigojin a amenințat chiar că își va retrage luptătorii de la Bahmut FOTO Profimedia

„Aceştia sunt băieţii care au murit azi, sângele încă este proaspăt”, a declarat Prigojin într-un video postat pe Telegram, în care arată rânduri de cadavre ale soldaţilor grupării Wagner,  susţinând că numărul victimelor ar fi fost de cinci ori mai mic dacă unităţile Wagner ar fi primit cantitatea corespunzătoare de muniţie.

El a adăugat că unităţile sale au doar 30% din muniţia de care au nevoie, fapt pentru care i-a făcut direct răspunzători pe Şoigu şi Gherasimov.

„Ei au venit aici ca voluntari şi mor pentru ca voi să vă îngrăşaţi în birourile voastre de mahon”, spune Prigojin, adresându-se cu diverse insulte ministrului Apărării şi şefului Statului Major General.

Joi, Prigojin a afirmat că într-o singură zi de confruntări au murit 116 membri Wagner din cauza lipsei de muniţie, pe care a descris-o ca fiind „extrem de gravă”.

Prigojin a  amenințat cu retragerea luptătorilor de la Bahmut

De luni de zile, liderul Wagner reclamă că Ministerul rus al Apărării nu furnizează unităţilor sale muniţia promisă.

La începutul lunii martie, Prigojin a ameninţat chiar că îşi va retrage detaşamentele din Bahmut.

„Dacă compania militară privată Wagner se retrage din Bahmut, întregul front se va prăbuşi”, a declarat el într-un video postat pe YouTube, avertizând că prăbuşirea ar putea ajunge „până la frontierele Rusiei şi, poate, mai departe”.

Membrii grupării Wagner sunt forţa de asalt a Rusiei în bătălia care se dă de opt luni pentru oraşul Bahmut (Artiomovsk, pentru ruşi), din estul Ucrainei, scrie Agerpres.

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

”Ucraina nu intenționează să atace regiunea transnistreană!” Ce spune ministrul ucrainean de Externe Kuleba
Articolul anterior
Schemă de escrocherie condusă de un deținut dintr-un penitenciar din țară, care fusese condamnat pentru tâlhărie și omor
Articolul următor