Serbia: Partenera prim-ministrului Ana Brnabic a născut un băiat

Partenera prim-ministrului sârb Ana Brnabic a născut un băiat, a transmis biroul său de presă, într-o ţară tradiţionalistă în care căsătoriile între persoane de acelaşi sex nu sunt recunoscute, scrie AFP.

separator
„Ana Brnabic este unul dintre primii premieri ai căror parteneri au născut în timpul exercitării funcţiei… şi primul din lume într-un cuplu cu persoane de acelaşi sex,” a menţionat biroul său pe 20 februarie.

Comunicatul a transmis că mama, Milica Djurdjic, şi bebeluşul, pe nume Igor, „sunt în stare bună.” Scurta declaraţie nu a oferit alte detalii legate de naştere.

Parlamentarii sârbi au ales-o pe Brnabic ca prim-ministru în iunie 2017, o decizie istorică prin faptul că a fost aleasă prima femeie în funcţia de prim-ministru al statului balcanic conservator şi primul său lider gay declarat. Căsătoriile între persoane de acelaşi sex nu sunt legale în Serbia, dar potrivit unor informaţii, parlamentarii ar putea să introducă în curând parteneriatul între persoane de acelaşi sex, ca parte a eforturilor de a apropia ţara de aderarea la Uniunea Europeană. Brnabic a refuzat să comenteze în public dacă şi-ar dori ca mariajul gay să fie legalizat în Serbia. Premierul, care a studiat în SUA şi Marea Britanie, este un aliat al preşedintelui populist Aleksandar Vucici, scrie adevarul.ro.

Filmul „Beautiful Corruption” al regizorului moldovean Eugen Damaschin a fost nominalizat la premiile ,,Nika”
Articolul anterior
Milanin Residence: Apartamente în inima Chișinăului la doar 27.000 € !
Articolul următor
Alte articole interesante