Servicii mai eficiente pentru moldovenii aflați peste hotare: Programarea pentru serviciile consulare și achitarea acestora se va putea face online

Programarea pentru serviciile consulare și achitarea acestora se va putea face online, pe o platformă la care lucrează Ministerul Afacerilor Externe în comun cu serviciul e-Guvernare și care ar urma să fie definitivată în 3-4 luni.

Despre acest lucru a comunicat președintele țării, Maia Sandu, într-un live pe pagina sa de Facebook, înainte de a se întâlni cu diaspora din Franța, transmite IPN.

Șefa statului a menționat că se discută și facilitarea modalităților de plată, prin conectarea la serviciile mPay. 

„Discutăm și despre reducerea plăților pentru serviciile consulare și, de asemenea, se discută despre găsirea soluțiilor pentru livrarea documentelor solicitate prin intermediul serviciilor specializate de curierat. 

Vorbim aici despre reducerea timpului de la momentul când se depune o solicitare, o cerere, până la momentul în care obțineți actele. 

Știu că durează mult, iar noi avem nevoie de acte mult mai repede”, a declarat Maia Sandu.

Recent, președintele a transmis un mesaj consulatelor îndemnându-le să-și schimbe atitudinea acolo unde acest lucru se cere, pentru ca cetățenii moldoveni, când ajung într-o instituție a Republicii Moldova, să se bucure de o atitudine bună.

Începând cu 12 februarie, în Moldova, nu vor mai circula trenuri pe cursele interne
Articolul anterior
Londra cere Uniunii Europene extinderea perioadei de graţie până în 2023
Articolul următor
Alte articole interesante