Serviciile ucrainene: Pe tot parcursul zilei Prigojin a negociat cu Putin. Una dintre variante ar fi retragerea președintelui

Potrivit serviciilor de securitate ucrainene pe tot parcursul zilei Prigojin a negociat cu președintele Putin și încă o face, pentru a ajunge la un compromis.

Putin hasn't punished Wagner chief for criticizing Russia's military.  Retired general thinks he knows why | CNN

Una dintre variante ar fi retragerea lui Putin. Tensiunile de la Moscova fac valuri și în afara Rusiei. Polonia și-a pus forțele armate în alertă, în timp ce Estonia și Letonia au întărit securitatea la granițe.

Primele unități Wagner au ajuns deja în regiunea Moscova și dacă nu se întâmplă ceva ieșit din comun ori dacă armata rusă nu intervine nimicitor, câteva mii de mercenari vor ajunge în capitală în orele următoare.

Analiștii occidentali speculează că cei care protejează Moscova sunt slab pregătiţi și nu au echipamente suficiente.

Majoritatea sunt membri ai poliției. Sunt totuși și unități speciale considerate loiale lui Putin și ministerului rus al Apărării. Alte trupe au fost aduse la Moscova din regiuni îndepărtate ale Rusiei.

Rusia este la un pas de război civil după ce şeful mercenarilor Wagner a declanșat o rebeliune armată și îndeamnă trupele regulate și populația să i se alăture.

La un an și jumătate de la invazia în Ucraina, Rusia este în pragul unui război civil. Liderul grupării Wagner, Evgheni Prigojin, și-a trimis trupele în Rusia cu scopul declarat de a schimba conducerea Ministerului rus al Apărării.

Situația din Rusia evoluează, iar informațiile se succed cu repeziciune. Potrivit presei ruse, Kremlinul se pregătește să declare legea marțială, iar primarul capitalei tocmai a anunțat că ziua de luni, 26 inie, va fi liberă.

Presa din Rusia: Kremlinul se pregătește să declare legea marțială
Articolul anterior
Rebeliunea lui Prigojin a provocat un șoc rușilor, care s-au trezit cu războiul la ușă. Tânără din Rostov: „M-am sculat speriată la 1 noaptea. M-am gândit cum trăiesc ucrainenii așa, de peste un an”
Articolul următor