Serviciul Fiscal de Stat a lansat concursul „Loteria fiscală”. Achită cu cardul și câștigă 1.000 de lei

Serviciul Fiscal de Stat a lansat concursul „Loteria fiscală”. Achită cumpărăturile cu cardul bancar și Serviciul Fiscal de Stat te premiază cu 1.000 de lei. Măsura este calificată drept una ce va contribui la combaterea evaziunii fiscale prin limitarea achitărilor efectuate în numerar. Fondul total al concursului este de un milion de lei, bani alocați din bugetul de stat.

separator
Prin intermediul concursului se mizează pe implicarea cetățenilor în achitarea cu cardurile bancare, în detrimentul plăților în numerar.

„Instrumentul e utilizat în mai multe țări cu scopul cointeresării cetățenilor, implicării acestora și, respectiv, responsabilizării contribuabililor în înregistrarea veniturilor fiscale și majorarea transparenței activității financiare”, a menționat șefa Serviciului Fiscal de Stat.

Participanți la concurs devin automat cetățenii Moldovei care au împlinit 18 ani și dețin un card bancar la orice bancă înregistrată în țară. De asemenea, una dintre condiții este ca persoanele să facă cumpărături cu cardul în valoare mai mare de 30 de lei.

Câștigătorii vor fi desemnați trimestrial. La fiecare desemnare vor fi premiați 175 de persoane cu câte 1.000 de lei fiecare. Fondul total al concursului este de un milion de lei.

Tragerile la sorț vor fi efectuate aleatoriu, în mod automat, prin intermediul platformei random. În același context, șefa SFS a specificat că protecția datelor cu caracter personal al tuturor participanților va fi asigurată.

Prima extragere va avea loc pe 16 aprilie. În total vor fi patru etape trimestriale și două etape speciale. Etapele speciale vor fi efectuate cu prilejul sărbătorilor de Paști și a celor de iarnă. În cadrul etapelor speciale vor fi oferite 1.000 de primii a câte 1.500 de lei fiecare. Banii vor fi transferați pe cardurile câștigătorilor în maximum 10 zile de la publicarea rezultatelor pe pagina oficială a SFS.

Sursa

Violeta Scrișu, iubita lui Dorin Galben, dezvăluiri în premieră despre scandalul cu Cătălin Lungu

Jurnalista și tânăra antreprenoare, promotoare a bunelor maniere pe rețelele sociale, Violeta Scrișu, nu l-a dat în judecată pe actorul Cătălin Lungu și echipa de la ”Zero doi” după ce ultimii au făcut o parodie cu ea. Scrișu a negat zvonurile care au circulat încă de la publicarea acelui video și a spus că doar le-a cerut să șteargă video de pe pagina lor, întrucât erau mai multe comentarii negative, scrie shok.md.

Violeta a recunoscut că cel mai mult o reprezintă expresia „este nepoliticos”, cu care începe video-urile sale despre bunele maniere.

„Cred că mă reprezintă ce ține de bunele maniere. Des folosesc expresia”, a povestit aceasta.

Jurnalista spune că nu a reacționat foarte bine atunci când au început să fie parodiate sfaturile sale.

„Inițial scopul meu a fost nobil – să promovez niște valori, buna conduită. Evident că nu e plăcut și motivant, de aia am luat și niște pauze.

Acum sunt mai bine, fiecare are interese diferite, mă bucur că sunt sursă de inspirație pentru unii”, a spus Violeta.

În premieră, aceasta a vorbit și despre parodiile făcute de Zero Doi și zvonurile precum că i-ar fi dat în judecată.

„Contează și ce fel de parodie faci – dac faci atac la persoană nu mai e parodie simplă. Sunt glume care deranjează. La Cătălin nu a deranjat că a început să facă parodii ci mai mult în ce direcție a luat-o într-un video. Nu mi-a plăcut cu ce am fost asociată pentru că a generat reacții de la oameni.

Am primit comentarii – pe ce planetă sunt. Vin cu recomandări pământești și e decizia noastră dacă vrem să le luăm în calcul.

Nu am dat pe nimeni în judecată, am solicitat să excludă video pentru că unele comentarii se duceau în direcția greșită, dar nu au exclus video. A fost o rugăminte simplă”, a conchis aceasta.

SIS-ul blochează cinci site-uri care promovează informații false. Toate aparțin Sputnik

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) va bloca cinci site-uri care promovează informații false ce afectează securitatea națională.

Prin Ordinul directorului SIS nr.18 din 22 martie curent, lista surselor cu conținut online, care promovează informații false în domeniul ce afectează securitatea națională, în condițiile stării de urgență, aprobate prin Hotărârea Parlamentului Nr. 41/2022, a fost completată cu portalurile:

— sputniknews.com;
— md.sputniknews.com;
— ro.sputniknews.com;
— sputniknews.ru;
— md.sputniknews.ru.

Ordinul ce conţine indicații cu caracter obligatoriu a fost transmis furnizorilor de rețea și/sau servicii de comunicații electronice, pentru a bloca, în condițiile legii, imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la sursele menționate.

O copilă din Fălești s-a intoxicat cu monoxid de carbon de la un cazan defect

O minoră a avut de suferit în urma intoxicării cu monoxid de carbon emanat de la un cazan defect, care funcționa pe bază de combustibil solid. Cazul a avut loc pe 21 martie într-o locuință din localitatea Izvoare, raionul Fălești, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Potrivit informațiilor recepționate de la Serviciul 112, fata în vârstă de 12 ani a avut nevoie de asistență medicală, după ce s-ar fi intoxicat cu produsele de ardere, care nu au fost evacuate corespunzător prin canalul de evacuare. Astfel, la fața locului a intervenit un echipaj de medici, care au transportat de urgență minora în stare inconștientă la spitalul raional. La moment, tânăra se află sub supravegherea medicilor în stare gravă, dar stabilă. Incendiu în încăpere nu s-a produs, iar circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență reamintește cetățenilor despre necesitatea respectării regulilor de utilizarea a surselor de încălzit locuințele, cum ar fi cazanele, dar și sobele alimentate cu combustibil solid și gazos.

Mai mult, pompierii îndeamnă oamenii să nu obtureze canalele de ventilare, să aerisească bine încăperile, iar pe timpul nopții să stingă focul din sobe. Totodată, pentru evitarea intoxicației cu monoxid de carbon, persoanele sunt rugate să verifice sistematic starea cazanelor, sobelor și altor surse de încălzit, înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri sau defecțiuni să le înlăture pentru a nu-și pune viața în pericol.

Potrivit IGSU, din cauza intoxicațiilor cu monoxid de carbon, de la începutul anului 2023 au avut de suferit 61 de persoane, dintre care 30 de copii, iar o persoană a decedat.

Mesajul sfâşietor al Vanessei, soţia lui Kobe Bryant
Articolul anterior
Peste 21.199 moldoveni au părăsit țara în ultimele 24 de ore
Articolul următor