Serviciul Fiscal de Stat a lansat concursul „Loteria fiscală”. Achită cu cardul și câștigă 1.000 de lei

Serviciul Fiscal de Stat a lansat concursul „Loteria fiscală”. Achită cumpărăturile cu cardul bancar și Serviciul Fiscal de Stat te premiază cu 1.000 de lei. Măsura este calificată drept una ce va contribui la combaterea evaziunii fiscale prin limitarea achitărilor efectuate în numerar. Fondul total al concursului este de un milion de lei, bani alocați din bugetul de stat.

separator
Prin intermediul concursului se mizează pe implicarea cetățenilor în achitarea cu cardurile bancare, în detrimentul plăților în numerar.

„Instrumentul e utilizat în mai multe țări cu scopul cointeresării cetățenilor, implicării acestora și, respectiv, responsabilizării contribuabililor în înregistrarea veniturilor fiscale și majorarea transparenței activității financiare”, a menționat șefa Serviciului Fiscal de Stat.

Participanți la concurs devin automat cetățenii Moldovei care au împlinit 18 ani și dețin un card bancar la orice bancă înregistrată în țară. De asemenea, una dintre condiții este ca persoanele să facă cumpărături cu cardul în valoare mai mare de 30 de lei.

Câștigătorii vor fi desemnați trimestrial. La fiecare desemnare vor fi premiați 175 de persoane cu câte 1.000 de lei fiecare. Fondul total al concursului este de un milion de lei.

Tragerile la sorț vor fi efectuate aleatoriu, în mod automat, prin intermediul platformei random. În același context, șefa SFS a specificat că protecția datelor cu caracter personal al tuturor participanților va fi asigurată.

Prima extragere va avea loc pe 16 aprilie. În total vor fi patru etape trimestriale și două etape speciale. Etapele speciale vor fi efectuate cu prilejul sărbătorilor de Paști și a celor de iarnă. În cadrul etapelor speciale vor fi oferite 1.000 de primii a câte 1.500 de lei fiecare. Banii vor fi transferați pe cardurile câștigătorilor în maximum 10 zile de la publicarea rezultatelor pe pagina oficială a SFS.

Sursa

Mesajul sfâşietor al Vanessei, soţia lui Kobe Bryant
Articolul anterior
Peste 21.199 moldoveni au părăsit țara în ultimele 24 de ore
Articolul următor
Alte articole interesante