Serviciul Fiscal de Stat a lansat platforma experimentală „Registrul electronic al angajaților”

Serviciul Fiscal de Stat a lansat platforma experimentală a Sistemului Informațional Automatizat „Registrul electronic al angajaților” (SIA REA).

Utilizarea sistemului a devenit obligatorie începând cu 1 ianuarie 2021 pentru Ministerul Finanțelor și instituțiile subordonate, sau în care are calitatea de fondator, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Casa Națională de Asigurări Sociale și Compania Națională de Asigurări în Medicină.

SIA „Registrul electronic al angajaților” vine să automatizeze procesele de evidență a persoanelor angajate în câmpul muncii, asigurarea păstrării istoricului aferent raporturilor de muncă și facilitarea accesului la date în timp real. Inițial, sistemul va fi implementat pentru sectorul bugetar, ulterior se va analiza, descrie și aproba procesul de ajustare și integrare a acestuia pentru sectorul real.

Principalele obiecte informaționale ale sistemului sunt crearea, semnarea și aprobarea statelor de personal, a schemelor de încadrare și a dosarelor angajaților, anunță www.sfs.md.

Dezvoltarea sistemului va continua în perioada anului 2021 pentru sectorul bugetar, cu includerea tuturor componentelor prevăzute în conceptul sistemului, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 681/2020.

Italia extinde restricțiile din perioada sărbătorilor de iarnă, la nivel național
Articolul anterior
Oficial! Elevii vor reveni în școli pe 11 ianuarie
Articolul următor
Alte articole interesante