Serviciul Fiscal îndeamnă persoanele fizice să evite deplasarea la birourile fiscale până pe 1 aprilie

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) îndeamnă contribuabilii să nu meargă la direcțiile de deservire fiscală până la 1 aprilie curent, având în vedere evoluția situației legate de pandemia COVID-19.

separator
„Dat fiind faptul că termenul-limită de depunere a declarației cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele fizice pentru anul 2019 este data de 30 aprilie 2020, solicităm respectuos evitarea deplasării în cadrul direcțiilor deservire fiscală în perioada 10 martie – 1 aprilie 2020. Totodată, pentru minimizarea riscului răspândirii infecției cu coronavirus (COVID-19) Serviciul Fiscal de Stat vine cu un nou apel de a respecta măsurile de precauție, cât și recomandările Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al SFS.

Pentru orice informație, puteți telefona la orice direcție deservire fiscală sau la Centrul Unic de Apel al SFS – 08000 15 25.

Badantă moldoveancă înecată în cadă de fiul bătrânei asistate. Bărbatul riscă închisoarea pe viață

A început procesul italianului care a înecat-o pe femeia de 43 de ani, badanta moldoveancă ce avea grijă de mama sa, în Altavilla Silentina, provincia Salerno (Campania). Procurorul a cerut ca inculpatul să fie condamnat la închisoare pe viață, informează L’Occhio di Salerno.

Totul s-a petrecut pe 5 martie 2020

Moldoveanca era angajată ca îngrijitoare de mama lui Gerardo Cappetta. Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, s-a îndrăgostit de femeia moldoveancă, dar ea nu era interesată de el.

Mai mult, femeia cunoscuse pe altcineva, iar în acea seară tocmai se întorsese de la o cină cu bărbatul respectiv. Fiul bătrânei o aștepta la poartă și între cei doi a început o discuție aprinsă.

Femeia s-a retras apoi în casă și a dat drumul la apă în cadă să facă o baie. Bărbatul a urmat-o și furios la culme a lovit-o, apoi a prins-o de păr, a imobilizat-o și a ținut-o în genunchi lângă marginea căzii, cu capul în apă. Femeia a murit înecată. Asasinul nu s-a oprit decât atunci când a văzut că victima sa nu mai dădea niciun semn de viață.

Bărbatul italian a aranjat apoi totul încât să pară că femeia s-a simțit rău în timp ce făcea baie și ar fi leșinat. A sunat la 112 și a solicitat o ambulanță, iar carabinierilor care au intervenit la fața locului le-a spus că îngrijitoarea mamei sale avea probleme de sănătate.

Potrivit procurorului Bianca Rinaldi, fapta lui Gerardo Cappetta, nu a fost un accident, ci o crimă. Bărbatul ar fi ucis-o cu sânge rece pe femeia de care se îndrăgostise și riscă acum închisoarea pe viață.

sursa: www.rotalianul.com

Europarlamentarul român Corina Crețu a devenit cetățean al Republicii Moldova

Europarlamentarul român, Corina Crețu, a primit aviz pozitiv privind dobândirea cetățeniei Republicii Moldova și urmează să i se elibereze acte de identitate ca cetățean al țării noastre.

Europarlamentarul Corina Crețu a devenit cetățean al Republicii Moldova

În anunțul pe care l-a făcut pe pagina sa de Facebook, eurodeputatul spune că avizul a venit exact în ziua în care Parlamentul Republicii Moldova a votat revenirea la limba română ca limba oficială a statului, transmite moldova1.md.

Corina Crețu mai susține că a fost și va rămâne convinsă de destinul european al Republicii Moldova, iar faptul că a devenit cetățean al țării noastre este pentru ea un semn de solidaritate cu toți locuitorii din stânga Prutului, în aceste momente dramatice pe care le traversează, dar și un omagiu adus refugiaților ucraineni, care fug din calea războiului declanșat de Rusia în țara lor.

Mariana Draguțan a cucerit bronzul la Campionatul European Under 23

Luptătoarea Mariana Draguțan a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de Lupte Feminine Under 23, care se desfășoară în perioada 15-17 martie curent la București, România.

Mariana Draguțan a obținut bronzul la Campionatul European Under 23 de Lupte Feminine

Sportiva moldoveană a reușit să obțină medalia de bronz la categoria de până la 53 kilograme (U-23), după ce a surclasat-o pe adversara sa din Turcia.

Mariana Draguțan este sportiva Centrului de Pregătire a Loturilor Naționale, Maestră Internațională a Sportului. 

Potrivit consumatorilor, unele magazine ar afișa prețuri mai mari la produsele alimentare
Articolul anterior
Străzi și parcuri pustii. Cum arată de la înălțime orașul Chișinău, aflat în carantină
Articolul următor