Serviciul Fiscal de Stat va avea atribuții extinse

Serviciul Fiscal de Stat va avea atribuții de prevenire şi combatere a infracțiunilor economice prin acordarea competențelor de efectuare a urmăririi penale și a activității speciale de investigație. Un proiect de lege ce prevede extinderea atribuțiilor acestei instituții a fost aprobat astăzi de Cabinetul de miniștri.

separator

Potrivit proiectului, pentru exercitarea acestor atribuții, în cadrul Serviciului Fiscal de Stat urmează să fie instituite subdiviziuni specializate.

În acest sens, acordarea acestor atribuții Serviciului Fiscal de Stat va asigura: sporirea capacității de reacție a statului la acțiunile ilegale care împiedică dezvoltarea unui climat stabil de afaceri; înlăturarea factorilor de concurență neloială pentru agenții economici care respectă cadrul legal; diminuarea economiei tenebre; eficientizarea acţiunilor întreprinse în vederea contracarării fenomenului de evaziune fiscală și altor infracțiuni economice, neadmiterea cazurilor de prejudiciere a bugetului public național și sporirea încasărilor la bugetul public național.

Pentru a intra în vigoare, documentul trebuie examinat și adoptat în Legislativ, transmite Moldpres.

Bătrân din Italia îngrijit de o moldoveancă, ucis în plină stradă sub ochii femeii

O îngrijitoare din Italia, originară din Republica Moldova, l-a văzut pe bătrânul asistat de ea ucis sub proprii ochi în seara zilei de duminică, 19 martie 2023, informează ziarul italian Il Giorno.

Potrivit sursei citate, tragedia s-a petrecut în jurul orei 19:30 pe Strada Provincială 1 Bressana-Salice din provincia Pavia, în Lombardia.

Din declarația badantei, dată în fața polițiștilor, reiese că ea și bătrânul asistat circulau pe strada menționată mai sus la bordul unei mașini Volkswagen Polo când pensionarul, aflat la volanul mașinii, a lovit un iepure în timpul mersului.

Bărbatul, care se numea Pietro Cassi și avea 82 de ani, a oprit autovehiculul și a coborât pentru a verifica ce s-a întâmplat, dar imediat după aceea a fost lovit de o mașină Ford Fiesta.

La volanul autoturismului Ford se afla un italian de 67 de ani din localitatea Stradella care, din cauza lipsei de vizibilitate, strada fiind întunecată, nu l-a văzut pe Cassi pe carosabil.

La sosirea agenților de la Polstrada, îngrijitoarea moldoveancă le-a explicat acestora motivul pentru care bătrânul asistat a coborât din mașină, ajutându-i astfel să înțeleagă mai bine dinamica accidentului.

sursa

Sunt căsătoriți de 59 de ani și au sărbătorit nașterea celui de-al 100-lea nepot

Leo și Ruth Zanger din Quincy sunt căsătoriți de 59 de ani și au, în total, 100 de nepoți și strănepoți! Mai exact, au 53 de nepoți, 46 de strănepoți și un stră-strănepot, Jaxton, care a venit pe lume în primăvara anului trecut, scrie qbebe.ro.

Sunt căsătoriți de 59 de ani și tocmai au sărbătorit nașterea celui de-al 100-lea nepot

Leo Zanger a declarat pentru presa de peste Ocean că „bunul Dumnezeu a continuat să ne trimită minuni” și glumește pe seama numărului său de nepoți și strănepoți, spunând că acum și-ar putea înființa propriul oraș. Ba mai mult decât atât, soția sa, Ruth, remarcă faptul că întotdeauna este loc pentru încă unul.

Deși familia celor doi este nuemoasă, aceștia spun că sunt foarte apropiați, mai ales că cei mai mulți dintre ei locuiesc în Quincy, Illinois, și se întâlnesc adesea la ocazii speciale. De fiecare dată când familia se reunește, trebuie să închirieze o întreagă sală mare pentru a-i găzdui pe toți. De asemenea, au nevoie de cel puțin zece curcani sau cincizeci de kilograme de șuncă pentru a-i sătura pe toți!

toata familia zanger
Foto: Facebook Leo Zanger

Având în vedere numărul mare de întâlniri pe care le au într-un an, familia Zanger se asigură că fiecare aduce câte ceva de mâncare. Este adevărat că acest lucru înseamnă adesea să încerce să se întreacă unul pe celălalt de fiecare dată când au ocazia.

Leo și Ruth au 13 copii, născuți între anii 1956 și 1984.  În momentul în care s-a născut cel mai tânăr fiu al lor, Joe, în 1984, aveau deja zece nepoți! Prima lor nepoată, Jeannine, a venit pe lume în 1975.

copiii si nepotii cuplului leo si ruth zanger
Foto: Facebook Leo Zanger

Pentru a ține pasul cu familia lor în creștere, unul dintre copiii lui Leo și Ruth, Donna, s-a oferit voluntar să țină evidența tuturor datelor și informațiilor importante referitoare la familia lor. Acestea includ nunți, zile de naștere, aniversări, adrese și numere de telefon. Pentru cei care se căsătoresc cu vreun membru al familiei numeroase, este o provocare să cunoască pe toată lumea și să memoreze toate numele lor. Ashleigh, care s-a căsătorit cu unul din strănepoții cuplului, spune că l-a născut pe Jaxton fără să-și dea seama că este al 100-lea nepot și recunoaște că se simte specială din această cauză.

Pământ colorat cu vopea verde! Cum seamănă gazonul muncitorii din Chișinău. Imaginile au devenit virale

În spațiul public au apărut niște imagini video care au stârnit un val de nedumeriri în rândul cetățenilor. Un bărbat a fost filmat cum stropește fâșia de mijloc de pe bulevardul Dacia, din sectorul Botanica, scrie stiri.md.

În context, Primăria Municipiului Chișinău a venit cu precizări.

Potrivit Primăriei, este vorba despre o modalitate de semănare a gazonului.

„Informăm că serviciile municipale utilizează o nouă tehnologie de semănare a ierbii. Pe bd. Dacia, fâșia din mijloc, şi pe spațiul verde de pe ambele sensuri de deplasare de la str. Valea Crucii până la str. H. Botev este semănată iarbă prin pulverizare. Soluţia aplicată mai conţine celuloză şi îngrășăminte, care vor proteja semințele, pentru a nu fi consumate de păsări și a nu fi duse de vânt”, informează Primăria.

Un moldovean de 56 de ani, transportat cu un echipaj Smurd din Iași la Chișinău
Articolul anterior
Coronavirus: 295 cazuri noi, înregistrate în ultimele 24 ore
Articolul următor