Serviciul Fiscal de Stat va avea atribuții extinse

Serviciul Fiscal de Stat va avea atribuții de prevenire şi combatere a infracțiunilor economice prin acordarea competențelor de efectuare a urmăririi penale și a activității speciale de investigație. Un proiect de lege ce prevede extinderea atribuțiilor acestei instituții a fost aprobat astăzi de Cabinetul de miniștri.

separator

Potrivit proiectului, pentru exercitarea acestor atribuții, în cadrul Serviciului Fiscal de Stat urmează să fie instituite subdiviziuni specializate.

În acest sens, acordarea acestor atribuții Serviciului Fiscal de Stat va asigura: sporirea capacității de reacție a statului la acțiunile ilegale care împiedică dezvoltarea unui climat stabil de afaceri; înlăturarea factorilor de concurență neloială pentru agenții economici care respectă cadrul legal; diminuarea economiei tenebre; eficientizarea acţiunilor întreprinse în vederea contracarării fenomenului de evaziune fiscală și altor infracțiuni economice, neadmiterea cazurilor de prejudiciere a bugetului public național și sporirea încasărilor la bugetul public național.

Pentru a intra în vigoare, documentul trebuie examinat și adoptat în Legislativ, transmite Moldpres.

Un moldovean de 56 de ani, transportat cu un echipaj Smurd din Iași la Chișinău
Articolul anterior
Coronavirus: 295 cazuri noi, înregistrate în ultimele 24 ore
Articolul următor
Alte articole interesante