Serviciul Fiscal informează! Cei care dau în chirie bunuri imobiliare sunt obligați să achite 7% din veniturile obținute

Serviciul Fiscal de Stat a emis un comunicat în care îndeamnă cetățenii să plătească impozitul din veniturile obținute în urma operațiunile de predare în folosință a proprietăților imobiliare.

separator

Potrvit Fiscului, în perioada 1 ianuarie – 31 martie la SFS au fost înregistrate 2533 contracte de dare în locațiune, dintre care 1621 în municipiul Chișinău, 472 – în zona de Nord a țării, 399 – în Centru și 41 – în Sudul țării.

Serviciul Fiscal de Stat reamintește persoanelor care oferă în chirie bunuri imobiliare să se conformeze legislației și să achite impozitul în mărime de 7 la sută din veniturile obținute.

Suma impozitului pe venit se va achita cel târziu la data de 2 a lunii curente sau în avans. În cazul în care contractul a fost încheiat după data de 2 a lunii, termenul de plată în aceasta lună va fi a doua zi din momentul încheierii contractului.

Achitarea se va efectua în orice bancă comercială sau oficiu poștal al Republicii Moldova. Cetățenii care dau în chirie bunuri imobiliare sunt obligați să înregistreze contractele de locațiune în termen de trei zile de la data încheierii la subdiviziunea structurală a Serviciului Fiscal de Stat (Direcția Deservire Fiscală), în raza căreia își au domiciliul de bază.

Persoanele fizice care nu își vor onora obligațiile corespunzătoare, riscă amenzi și sancțiuni, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal.

Pentru informații suplimentare, apelați gratuit numărul de telefon 080001525, sau Direcția Deservire Fiscală locală.

Un alt incendiu în Capitală! Un centru comercial a fost cuprins de flăcări
Articolul anterior
Vești bune de la meteorologi. Cum va fi vremea în weekend?
Articolul următor
Alte articole interesante