Eradicarea pandemiei ar putea readuce lumii așa-numiții „ani nebuni”. Este vorba despre o perioadă de prosperitate și dezvoltare social-economică de după 1920.
Bunăoară, circa 100 de ani în urmă, după ce gripa spaniolă a luat peste 500 milioane de vieți, a urmat un deceniu de schimbări spectaculoase, afirmă Agnes Arnold-Forster, cercetătoare la Universitatea McGill din Montreal, Canada, specializată în istoria medicinei și a îngrijirii sănătății.
Atunci s-a accelerat producția și utilizarea transporturilor terestre aeriene, s-au dezvoltat telecomunicațiile, au obținut victorii mari militanții pentru democrație, transmite Digi24.
„În calitate de istoric al îngrijirilor de sănătate, văd similitudini frapante între această epocă și ceea ce trăim astăzi. Și din moment ce vom intra și noi în propriii noștri ani ’20, e tentant să te uiți la acest exemplu pentru a prezice ce ne așteaptă după pandemia de COVID-19”, declară specialista,
Rămâne, totuși, valabilă întrebarea dacă pandemie ne-ar putea face să reconsiderăm modul în care lucrăm, modul în care sunt guvernate țările și modul în care ne distrăm. Forster punctează că sentimentul de ușurare că au supraviețuit pandemiei de COVID-19 al celor din generația actuală s-ar putea să nu atingă cotele celui pe care l-au avut străbunicii lor, inclusiv din cauza că gripa spaniolă afecta mai mult tinerii, în timp ce COVID-19 ia mai multe vieți ale celor în etate.