Shopping MallDova îți aduce 3 zile de oferte speciale

Pentru cei ce așteptau un semn ca să dea o tură prin magazine, vă anunțăm că, la Shopping MallDova, Noaptea Reducerilor revine într-un nou format, iar distracția unei singure nopți devine bucuria unui întreg weekend – o veste excelentă pentru toți pasionații de shopping, nu-i așa?

separator

În acest sfârșit de toamnă, la Shopping MallDova se dă startul promoțiilor la zeci de produse. De asta vă puteți convingeți vizitând Centrul Comercial în zilele de 13-15 noiembrie și veți fi surprinși de câte reduceri fabuloase au pregătit brandurile favorite din Shopping MallDova: 4 etaje cu produsele tale preferate, care te vor ademeni cu oferte speciale și reduceri de până la 60%.

Ca să ai planul acțiunii de shopping bine pus la punct pentru cele 3 zile de weekend, îți spunem noi unde este musai să intri ca să găsești aceleași produse îndrăgite, dar reduse cu până la 50% – 60% din preț.

Magazinele de încălțăminte și îmbrăcăminte te invită să descoperi colecțiile lor, unde sigur vei găsi articole pe gustul tău, cu o reducere de până la 60%, ca să pășești bine echipat și cu încredere în întâmpinarea iernii.

Pe accesorii nu economism, femeile știu de ce, dar la Weekendul Reducerilor facem o excepție: brandurile de accesorii îți propun oferte tentante începând cu 20% și până la 60%.

Apoi, treci prin magazinele de cosmetice, răsfață-te și strălucește ca o divă cu produsele dorite, dar pe care acum le poți procura cu până la 50% mai puțin. Pentru pasionații de lectură, librăriile din Shopping MallDova pun la dispoziție oferte speciale la toată gama de produse.

Te invităm să te convingi de câte reduceri faine ți-a pregătit Shopping MallDova și la articole pentru casă, echipamente sportive, și la parfumul acela pe care demult îl așteptai la reducere, și la piese de îmbrăcăminte și jucării pentru copilul tău și nu în ultimul rând, la articole ce conferă eleganță și senzualitate femeii din tine.

Te invităm la Shopping MallDova ca să te lași cuprins de emoția cumpărăturilor. Dăm „volumul” reducerilor la maxim și te așteptăm să petreci alături de noi un weekend de neuitat!

Broșura informativă ce conține lista completă de reduceri poate fi accesată AICI.

Româncele sunt la putere! Cea mai frumoasă femeie din lume a fost aleasă o bihoreancă de 28 de ani

Tânăra Iolanda Anamaria Babău, originară din Beiuș, județul Bihor, este cea mai frumoasă femeie din lume după ce a câștigat titlul de Miss World Next Top Model 2022. Atrăgătoarea brunetă în vârstă de 28 de ani și-a făcut o adevărată tradiție din câștigarea concursurilor de frumusețe. În plus, Iolanda Anamaria Babău este și deșteaptă foc, tânăra fiind fiind licențiată în Relații Internaționale și având un master în diplomație, relatează presa de peste Prut.

Iolanda Anamaria Babău cea mai frumoasă femeie din lume

Frumoasa brunetă Iolanda Anamaria Babău a marcat o super reușită și a câștigat titlul de Miss World Next Top Model 2022. Nu este primul premiu pe care frumoasa bihoreancă îl obține: anul trecut a fost Miss Europa 2021 first runner up și Miss Elite World – Popularitate 2021. Anul acesta, Iolanda Anamaria Babău s-a luptat cu 28 de concurente din Rusia, Ucraina, Grecia, Algeria, Egipt, Macedonia, Franța, Nigeria și Bulgaria, însă a fost favorita juriului la toate cele patru probe.

Tânăra în vârstă de 28 de ani nu este la prima reușită, având în vedere că anii trecuți strângea zeci de mii de voturi online. Iolanda este din Beiuș, județul Bihor, și a terminat Academia de Studii Economice din București, fiind licențiată în Relații Internaționale. Pe cât de frumoasă, pe atât de deșteaptă, bihoreanca a lucrat o bună perioadă de timp în domeniu, dar a apoi a decis să devină antreprenor.

În perioada studenției, Iolanda a fost implicată activ în diverse activități, ajungând chiar vicepreședintele AIESEC România. După absolvirea Academiei de Studii Economice, și-a continuat studiile cu un master în diplomație. Pentru o perioadă, mai precis timp de patru ani, a lucrat în administrația publică.

Astfel, mai întâi Iolanda a fost angajată la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4. După care a fost director de Cabinet la Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, dar și consilier în Ministerul Economiei şi în cel al Sănătăţii.

În paralel, a făcut modelling, având apariţii pe coperta din ianuarie 2022 în L’Officiel Arabia şi coperta revistei US Fashion, ediţia februarie 2022. În prezent, frumoasa bihoreancă are propria firmă şi se ocupă de organizarea de evenimente internaţionale.

sursa

Liste cu victimele deportărilor sovietice din Basarabia, făcute publice

Numele victimelor regimului sovietic, care au fost deportate în Siberia în perioada 6-9 iulie 1949, au fost făcute în premieră publice.

Se împlinesc 79 de ani de la primul val de deportări sovietice din  Basarabia și Nordul

Potrivit lui Igor Cașu, directorul Agenției Naționale a Arhivelor din Republica Moldova, listele, pe eșantioane și vagoane, pot fi găsite pe site-ul instituției, relatează InfoPrut.ro.

Mai exact, în listele respective apare o bună parte din cei care au fost deportați în Siberia în cadrul Operațiunii „SUD” din 6-9 iulie 1949.

„În total, în liste apar 35 mii 144 persoane. După un raport al poliției politice sovietice din iunie 1952, numărul total al celor deportați a fost de 35 mii 796 persoane, dintre care 14 033 femei, 11 899 copii și 8 864 bărbați. Prin urmare, listele pe care le oferim acum în premieră publicului larg conțin aproape 99 la sută din cei care au fost deportați. Puteți descărca toate listele în format pdf și găsi în câteva clipe printr-o căutare simplă, pe nume sau localitate, informația care vă interesează. Alternativ, puteți folosi opțiunea de căutare direct pe site după nume, prenume, localitate, anul de naștere”, a subliniat directorul Agenției Naționale a Arhivelor din Republica Moldova.

Amintim că la 6 iulie 2022 se împlinesc 73 de ani de la cel de-al doilea val de deportare în masă din RSSM, cunoscut sub denumirea codificată Operaţiunea „Sud”. Noaptea din 5 spre 6 iulie 1949 a fost una dintre cele mai dramatice din istoria românilor basarabeni, desemnând cea mai masivă deportare a familiilor din aceste ținuturi cu oameni harnici, vrednici și iubitori de neam.

Primul val al deportărilor sovietice a fost cel din 12 și 13 iunie 1940. Datele oficiale arată că atunci au fost deportate aproximativ 25 de mii de persoane. Au urmat alte doua valuri, – în 1949 și 1951, – în urma cărora au avut de suferit alte aproape 40 de mii de persoane.

Doliu! Decanul Facultății Urbanism și Arhitectură de la UTM s-a stins din viață

Durere nemărginită la Universitatea Tehnică din Moldova! La doar 36 de ani, s-a stins subit din viață Ruslan Bodros, decanul Facultății Urbanism și Arhitectură. Colegii acestuia au transmis un mesaj de condoleanțe:

,,O tristețe nemărginită ne-a lăsat fără grai la vestea fulgerătoarei treceri în neființă a tânărului nostru coleg, decanului Facultății Urbanism și Arhitectură – lector universitar, doctor în științe inginerești, Ruslan Bordos.

Ne vei lipsi mult, dragă colega. Mereu cu zâmbetul pe buze și inima deschisă, ne lași acum cu un gol imens în suflet, având drept tămadă doar speranța că acolo, sus, în ceruri, steaua ta va străluci mereu și ne va aminti că un suflet mare și bun ca al tău e de nestins…

Drum lin către stele. Condoleanțe familiei, prietenilor, colegilor și tuturor care te-au cunoscut…”.

Coronavirus: În mai multe regiuni din Italia intră în vigoare noi restricţii
Articolul anterior
Moment emoționant! Un bătrânel i-a cântat serenade soției sale internată cu Covid-19
Articolul următor