Și-a îngropat copilul de 4 ani și a revenit în Moldova. Povestea prostituatei Marina, care acum are 53 de ani, cea mai în vârstă lucrătoare a sexului

A plecat la Kiev când avea 18 ani, unde a cunoscut un bărbat cu care ulterior s-a căsătorit și a născut un copil. Este vorba despre o femeie, care acum are 53 de ani, fiind cea mai în vârstă lucrătoare a sexului cu care a discutat echipa de la Sănătate.Info citată de unimedia.info.

Poartă o haină roșie și este vizibilă de departe, iar pe așa ger, când clienți sunt mult mai puțini decât în perioada caldă, chiar și culoarea hainei este de ajutor pentru ea.

Marina: Eram bătută foarte tare de soțul meu. Am suportat bătăile lui timp de 20 de ani tot sperând că „la anu” va fi mai bine”, iar anul următor îmi spuneam că poate anul viitor va fi mai bine …

Într-o zi, când ea era la lucru, apartamentul lor a luat foc. Marina spune că soțul ei a sărit pe fereastră de la etajul doi, iar pe băiatul lor de patru ani l-a lăsat acolo.

După decesul copilului, Marina a revenit în Moldova.

Marina: Am mers mai întâi în sat, acasă. Doar că m-am certat foarte tare cu părinții mei din cauza casei pe care mi-a lăsat-o bunica, așa că am lăsat totul și am venit în oraș. Aici am făcut cunoștință cu Steluța, o fată care lucra prostituată și…iată… cam așa am ajuns eu „pe trasă”. Nu aveam casă și locuiam la gazdă. De mâncat trebuia, de îmbrăcat trebuia, așa că am început să-mi vând corpul. Prima dată mi-a fost frică. Mă temeam de cei care opreau lângă mine și urcam în mașinile lor, dar iată sunt deja 15 ani de când mă prostituez.

Sanatateinfo.md: Fiind trecută de 50 de ani îți este mai greu să găsești clienți?

Marina: Sigur că da. Iată fata ceea negruță, o vedeți? Ea este mai tinerică decât noi și pe ea o aleg cel mai des.

Sanatateinfo.md: Se întâmplă să vă certați din cauza clienților?

Marina: Nuuu, că doar nu este drumul meu, nu eu l-am cumpărat ca să le fugăresc pe cele mai tinere care ne fac concurență. Cu unele chiar ne împrietenim. Iată Stela era tare bună fată, dar a murit. Cu Nastea ne împăcam bine, bărbatul ei tare o mai bătea și… ea tot a murit. Era tânără, avea 24 de ani, am și fost la ea la înmormântare… Stela a murit de cancer. Mariana a murit de diabet zaharat, Ira tot a fost bătută de bărbatul ei până a omorât-o.

Sanatateinfo.md: Activitatea voastră este periculoasă, mai ales pentru fetele care stau pe centură. De ce te temi cel mai tare?

Marina: De boală. Mă tem că, Doamne ferește, o să se rupă prezervativul. În al doilea rând mă tem de nebuni. Au fost clienți care și cu cuțitul ne-au amenințat și a trebuit să fugim de ei. Lui Tanea i-au rupt coastele, mie cu electroșocherul mi-au făcut vânătăi. Iată la vilele de alături vine un bărbat înalt, noi îl recunoaștem de la distanță și îl evităm. Odată am alergat la benzinăria din vecinătate pentru a cere ajutor, pentru că alerga cu cuțitul după mine. O dată m-a prins, m-a apucat de păr și m-a trântit la pământ. De multe ori am fugit la benzinărie cerând ajutorul băieților de acolo. Ne primeau în interior și nu le dădeau voie clienților agresivi să intre încolo. Nu știu ce am face, dacă nu ar fi benzinăria de alături. Este periculos, pentru că atunci când urcăm într-o mașină nu știm ce fel de persoană este cel de la volan, ce fel de caracter și ce năravuri are. Ne asumăm riscul.

Sanatateinfo.md: În ce relații sunteți cu poliția? Vă amendează, vă fugăresc de aici?

Marina: Polițiștilor la mână nu le dăm (mită), dar de amendat ne amendează. Uneori însă opresc mașina și ne întreabă dacă am înghețat și dacă e totul bine, fără să ne amendeze. Alteori, când trec pe alături, pornesc girofarul.

Sanatateinfo.md: La medic mergi? Faci investigații medicale?

Marina: Anul acesta am stat șase luni în spital, aveam o pată pe un plămân, dar este totul bine. Acum iar sunt programată să fac roentgenul.

Sanatateinfo.md: Cine sunt clienții tăi? Cine preferă femeile de 53 de ani?

Marina: Clienții sunt din raioanele din apropiere și de prin sate. Unii ne aduc și brânză, și miere, și conserve. Unii mai vin direct de la muncă de pe deal, așa că le dăm șervețele umede de la noi și o sticlă cu apă și îl trimitem să se spele. Uneori vin în stare de ebrietate. Îi refuzăm, pentru că noi nu lucrăm aici, dar trebuie să urcăm cu ei în mașină și să mergem undeva la un loc mai dosit. Dacă bărbatul este beat nu urc, pentru că ar putea să facă vreun accident, să moară și să fiu eu vinovată.

Sanatateinfo.md: Sunt și clienți pe care îi refuzi?

Marina: Da, pe moș Vasile, care are vreo 75 de ani. Noi îl numim pe el „purcel”. El nu știe să se poarte cu o femeie, este agresiv. Nici una dintre fete nu se duce cu el. Nu suport și nu agreez bărbații agresivi. Am fost bătută de multe ori. Sunt și clienți răi, și clienți buni, dar cei buni, de obicei, stau în familii, lângă soțiile lor.

Sanatateinfo.md: Tu spui că nu ai casă și nu ai un venit stabil, iar clienții sunt tot mai puțini, tu fiind mai în vârstă decât celelalte lucrătoare ale sexului. Te-ai gândit ce vei face peste un an, de exemplu? Te-ai gândit că ai putea să încerci să îți găsești un loc de muncă?

Marina: Nu, că plătesc puțin, iar eu nu pot să lucrez pentru așa bani puțini.

Sanatateinfo: Marina, eu stau cu voi de o oră, dar nu-mi mai simt degetele și nici nasul. Nici nu-mi amintesc când ultima dată am stat atâta timp în așa ger. Voi cum rezistați câte șase ore în ger și încă și să vă mai dezbrăcați…?

Marina: Cu săxu acum nu ne ocupăm, numai cu minetul. Durează mult până ne dezbrăcăm, așa că facem doar sex oral, cu 200 de lei. Uneori stau aici de dimineață până noaptea târziu. Uneori până la amiază. Când nu avem bani nu ne uităm la timpul de afară, ieșim și pe ploaie, și pe ninsoare, și pe viscol. Dacă avem bani stăm acasă, ne luăm liber. Când înghețăm mergem în barul de alături ca să ne mai încălzim un pic. Cei de acolo cunosc deja cine suntem și cu ce ne ocupăm, dar nimeni nu ne jignește, ba chiar ne întreabă dacă pe așa frig vin clienți și dacă avem de lucru. Uneori băieții de acolo chiar ne servesc cu câte o cafea. Ce-i drept, de multe ori suntem umilite de bărbații care opresc cu mașina lângă noi și ne numesc cu cuvinte urâte.

ULTIMA ORĂ! Curtea Constituțională a decis: Restricțiile de participare la alegerile pentru oamenii lui Șor – neconstituționale

Curtea Constituțională a admis sesizarea deputaților fostului Partid „ȘOR” și a declarat drept neconstituționale prevederile din Codul Electoral care interzic oamenilor afiliați lui Ilan Șor să candideze în cadrul scrutinelor electorale. Hotărârea a fost pronunțată cu puțin timp în urmă, scrie deschide.md.

Amintim că la data de 4 octombrie 2023, Parlamentul a votat în lectura finală modificarea Codului Electoral. Potrivit documentului, persoanele care, la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității unui partid politic, dețineau calitatea de membru al organului executiv sau care ocupau funcții elective din partea partidului respectiv, nu vor putea fi alese în cadrul unor scrutine electorale.

Restricția urma să fie aplicată pentru o perioadă de 3 ani de la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității partidului politic.

Simbolul secret din VIDEO-ul în care prințesa Kate anunță că are cancer. Trucul a fost folosit chiar de regina Elisabeta a II-a

Clipul în care prințesa Kate anunță că face chimioterapie a fost în detaliu analizat de exeperți. În imagini sunt mai multe simboluri secrete care transmit un mesaj puternic, scrie stirileprotv.ro.  

Prințesa de Wales s-a adresat cu curaj națiunii, săptămâna trecută, printr-un clip filmat în curtea castelului Windsor. Relaxată și îmbrăcată lejer, Kate a anunțat că suferă de o boală cruntă. Cadrul în care au fost filmate imaginile este însă unul relaxat – prințesa stă pe bancă, în aer liber, iar în spatele ei are un peisaj primăvăratic.

În fundal se pot zări și o mulțime de narcise aurii, și nu întâmplător. Nu numai că narcisa este floarea națională a Țării Galilor, dar este, de asemenea, o floare asociată de mult timp cu pacienții și supraviețuitorii cancerului.

În finalul discursului Kate a spus că se gândește și că este alături de „toți cei ale căror vieți au fost afectate de cancer”, subliniind că nu sunt singuri în această luptă cu boala.

Ca simbolism, narcisa este o floare a speranței, fiind una dintre primele flori ale primăverii și semnalează faptul că zilele de iarnă au trecut.

„Narcisele din spatele lui Catherine mi-au amintit de cele văzute la discursul Reginei „Ne vom întâlni din nou” adresat națiunii în timpul epidemiei de Covid-19 din 2020. A fost un discurs pe care milioane de oameni nu îl vor uita niciodată. A fost atât de plin de emoție, încât a atins cu adevărat coarda sensibilă a oamenilor”, spune fotograful regal Arthur Edwards.

Catherine și-a încheiat discursul implorându-i pe toți cei afectați de cancer să nu-și „piardă credința sau speranța”.

„Nu sunteți singuri”, a spus Kate în încheiere.

Atât regretata regină, cât și Kate au vorbit direct în fața camerei, singure, asta transmițând un mesaj extrem de puternic.

Amândouă s-au folosit de narcise pentru a simboliza faptul că, la fel ca iarna care se transformă în primăvară, urmează vremuri mai bune.

Programul „Satul European” pentru ani 2024-2028, aprobat de Guvern. Ce proiecte își propun autoritățile

Programul Național de dezvoltare locală „Satul European” pentru anii 2024-2028 a fost aprobat de Guvern. Costurile implementării programului sunt estimate la peste 5,3 miliarde de lei, dintre care din bugetul de stat, prin intermediul Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală, va fi asigurată suma de peste 2,5 miliarde de lei.

Astfel, proiectul prevede ca, până în 2028, circa 200 de mii de locuitori vor avea acces la rețeaua de apeduct și 37 de mii de persoane vor fi conectate la rețeaua de canalizare. De asemenea, 250 de mii de persoane din 100 de localități urmează să beneficieze de sistem de iluminat public îmbunătățit.

Programul mai urmărește ca, peste patru ani, în cel puțin 250 de localități să fie renovate sau reabilitate clădirile publice, 375 de mii de locuitori să beneficieze de săli și terenuri sportive moderne, iar 250 de mii de locuitori – de infrastructură îmbunătățită a edificiilor culturale și turistice.  De asemenea, în cel puțin 65 de localități va crește ponderea de energie regenerabilă în totalul energiei consumate.

Totodată, 400 de angajați ai autorităților publice locale vor avea capacități consolidate în scrierea, managementul, monitorizarea și evaluarea proiectelor investiționale.

O voluntară moldoveancă din Italia a reușit să obțină o ambulanță pentru localitatea de baștină
Articolul anterior
Un VIDEO tulburător cu o fetiță scoasă de sub dărânături de salvatorii greci în Turcia a cutremurat Internetul
Articolul următor