„Și-a pierdut viața încercând să salveze viața lui Serghei”. Mesaje de condoleanțe în memoria agentului de pază Igor Ciofu

Și-a pierdut viața încercând să salveze o altă viață, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu la Aeroportul Internațional Chișinău. Este mesajul colectivului Serviciului de Protecție și Pază de Stat, care deplânge moartea fostului angajat al SPPS Igor Ciofu, împușcat vineri în atacul de la Aeroport de către bărbatul din Tadjikistan. Igor Ciofu avea doar 40 de ani și era tată a trei copii.

„În aceste clipe de profundă tristețe pentru întreaga țară, din numele directorului adjunct Vasile POPA și al întregului colectiv, ne exprimăm regretul pentru trecerea în neființă a fostului angajat al SPPS Igor Ciofu, care în seara zilei de ieri și-a pierdut viața încercând să salveze o altă viață, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu la Aeroportul Internațional Chișinău.

Igor Ciofu a fost un coleg și un prieten care și-a îndeplinit cu demnitate și onoare vocația de ofițer de protecție, un om bun la suflet, dar și un familist desăvârșit. Pe lângă calitățile profesionale înalte, acesta a dezvoltat și o pasiune deosebită pentru fotbal.

Ne exprimăm întreaga compasiune și adresăm sincere condoleanțe familiei îndoliate, tuturor celor care l-au iubit și i-au fost aproape. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul de condoleanțe al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Și fostul premier Natalia Gavrilița a venit cu un mesaj de condoleanțe pentru familiile victimelor ucise pe Aeroportul Chișinău. Gavrilița spune că l-a cunoscut personal pe locotenent-colonel al SPPS, Igor Ciofu și este o pierdere irecuperabilă pentru familia sa, colegii de serviciu și întreaga comunitate.

„Igor Ciofu a fost un profesionist devotat și a servit cu demnitate și loialitate în instituția pe care a slujit-o. Amintirea lui va rămâne vie în inimile celor care l-au cunoscut și au lucrat alături de el. Eu însămi îl voi ține minte ca un ofițer corect și dedicat, cu care am colaborat excelent. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a menționat fostul premier.

Vladimir Zelenski spune că 21.000 de mercenari Wagner și-au pierdut viața în luptele din Ucraina
Articolul anterior
Inspectorul de securitate Igor Ciofu va fi condus luni pe ultimul drum
Articolul următor